ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

04.04.2009 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 08.04.2009

Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίασή του της 04.04.2009 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

01. Επικυρώθηκαν τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ της 04.03.2009 και της 16.03.2009.

02. Σύμφωνα με το άρθρο 14.β του Κανονισμού Εγγραφών – Μεταγραφών, εγκρίθηκε η αίτηση μεταγραφής του Αριστείδη Σκεύη από τον ΔΑΣ Άνω Λιοσίων στον Πανελλήνιο ΓΣ.

03. Με βάση το άρθρο 4 του Κανονισμού Εγγραφών – Μεταγραφών της ομοσπονδίας, εγκρίθηκε το αίτημα του αθλητή Χρήστου Χλιβέρη (ΑΚ Ζωγράφου) για διαγραφή του από τα μητρώα αθλητών της ΕΣΟ.

04. Εγκρίθηκε η πρόταση του ομοσπονδιακού τεχνικού Σλ. Μαριάνοβιτς να ενταχθεί στο κλιμάκιό του και ο σκακιστής Νίκος Αγγελής (ΣΟ Καλλιθέας) για την τρέχουσα χρονιά.

05. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία της ΤΕΣΣΑΣ επειδή, όπως διαπιστώθηκε, υπάρχουν προβλήματα σε προκηρύξεις, στις συνεδριάσεις της, στην ενημέρωση προς τα σωματεία αλλά και στις εισηγήσεις προς την ομοσπονδία. Για τους λόγους αυτούς αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να διευκρινιστούν προς την επιτροπή τα εξής:
α. Ο πρόεδρος συγκαλεί τις συνεδριάσεις του διοικητικού οργάνου και καθορίζει τα θέματα ημερήσιας διάταξης.
β. Εάν χρειασθεί να γίνει έκτακτη συνεδρίαση, όπου ο πρόεδρος κωλύεται να παρευρεθεί, αφενός πρέπει να υπάρχει η έγκρισή του και αφετέρου δεν συζητούνται θέματα που ο ίδιος επιθυμεί να συζητηθούν σε συνεδρίαση που θα είναι παρών.
γ. Την ευθύνη της ανακοίνωσης των αποφάσεων της επιτροπής προς τα σωματεία και τις αντίστοιχες εισηγήσεις προς την ΕΣΟ, επίσης έχει ο πρόεδρος που υπογράφει τα σχετικά πρακτικά.
Συνεπώς η ΤΕΣΣΑΣ θα πρέπει:
α. Να προχωρήσει τη διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης που της έχει αναθέσει το ΔΣ της ΕΣΟ.
β. Να διορθώσει τα τεχνικά λάθη της προκήρυξης του ομαδικού πρωταθλήματος ΤΕΣΣΑΣ 2009.
γ. Να τηρεί τα οικονομικά στοιχεία σύμφωνα με της οδηγίες της ομοσπονδίας.
Επισημάνθηκε ότι οι αντιπαλότητες δεν βοηθάνε στη σωστή λειτουργία του οργάνου και στη συνεργασία, ούτε πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα της περιοχής και να προωθήσουν το σκάκι.
Το ΔΣ της ΕΣΟ, σ΄ αυτή τη φάση και με αυτές τις παρατηρήσεις, επιδιώκει να διευκολύνει τη λειτουργία της επιτροπής και να στηρίξει κάθε προσπάθεια για ομαλή συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ των μελών της επιτροπής. Σε διαφορετική περίπτωση και εάν συνεχισθούν τα προβλήματα, επιφυλάσσεται να επανεξετάσει το θέμα.

06. Με εισήγηση της ΚΕΔ απονεμήθηκε ο τίτλος του καθηγητή διαιτησίας στους ΔΔ Μιχάλη Πρεβενιό και Ιωάννη Μήτρου.

07. Μετά από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής προδιαγραφών και αξιολόγησης προσφορών της ΕΣΟ, το ΔΣ συζήτησε και ανάθεσε κατά πλειοψηφία τη διοργάνωση των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων παίδων – κορασίδων (8-16 ετών), της τελικής φάσης του ομαδικού κυπέλλου και της τελικής φάσης του πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος Α΄ εθνικής κατηγορίας στον ΑΜΟ «Ο Γαλαξίας» Θεσσαλονίκης. Οι προαναφερόμενες διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας. Αναλυτικά στο χρονικό διάστημα από 25/6 έως 1/7 θα γίνουν τα ατομικά παίδων – κορασίδων, στις 30/6 και 1/7 η τελική φάση του κυπέλλου και από 3/7 έως 9/7/2009 η Α΄ εθνική. Οι σχετικές λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν με τις αντίστοιχες προκηρύξεις που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ τις επόμενες ημέρες.

08. Συζητήθηκε και εγκρίθηκε η προκήρυξη του πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος Α΄ εθνικής κατηγορίας και του πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος παίδων – κορασίδων για το 2009. Αναλυτικά οι προκηρύξεις στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ τις επόμενες μέρες.

09. Το δ.τ. Ακρόπολις θα διεξαχθεί στη Χαλκίδα με τη στήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης / ΕΟΤ, στο προγραμματισμένο διάστημα 8-18 Αυγούστου 2009.

10. Εγκρίθηκαν τα αιτήματα για συμμετοχή σε δ.τ. των α. ΄Αγγελου Σανδαλάκη δ.τ. στο Caen Γαλλίας, 28/3-3/4/2009, β. Ευάγγελου Κακκανά δ.τ. στο Παρίσι, 11-18/4/2009, γ. 10 εφήβων σκακιστών του ΜΑΠΟ «Κεραυνός» Ωραιοκάστρου σε φιλική συνάντηση στη Σόφια, 21-25/4/2009

11. Το βαλκανικό ομαδικό πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων μέχρι 16 ετών θα διεξαχθεί στη Φλώρινα με τη συμμετοχή 4 βαλκανικών ομοσπονδιών: Βουλγαρίας, Μαυροβουνίου, Τουρκίας και Ελλάδας στο χρονικό διάστημα από 5-9/5/2009. Συνδιοργανωτές είναι η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας και η ΕΣΟ με τη στήριξη του Οργανισμού «Πρέσπεια».

—Στις 28.03.2009 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας με θέμα τον οικονομικό απολογισμό για την περίοδο 1/10 – 31/12/2008. Παραβρέθηκαν 23 εκπρόσωποι σωματείων και ο απολογισμός εγκρίθηκε με 20 υπέρ και 3 κατά.