ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΝΝΑΥΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018

ΠΑΝΝΑΥΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά το Σκακιστικό Πρωτάθλημα του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο διεξήχθη τη Παρασκευή 16 Μαρτίου 2017  στις εγκαταστάσεις της  Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), σε συνεργασία με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ).

Το Πρωτάθλημα περιελάμβανε πέντε (5) γύρους, με κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού (Rapid) και χρόνο σκέψης δέκα (10) λεπτών για όλη τη παρτίδα, με προστιθέμενο χρόνο πέντε (5) δευτερολέπτων ανά κίνηση, ξεκινώντας από τη πρώτη κίνηση, για κάθε παίκτη.

Στο Πρωτάθλημα πήραν μέρος δεκατέσσερις (14) παίκτες.

Πρωταθλητής, σημειώνοντας 4.5 βαθμούς στους πέντε (5) αγώνες του, αναδείχθηκε ο Ναύτης (ΔΙΑΧ) Μιχαήλ Μαραγκάκης, αθλητής του σωματείου ΑΣΟ «ΔΙΑΣ» Πετρούπολης.

Δεύτερος με 4 βαθμούς ήταν ο Ανθχος (Ο) Νικόλαος Μυλωνάς ΠΝ, αθλητής του Σκακιστικού Ομίλου Αθηνών και τρίτος με 3 βαθμούς ήταν ο Ακστης (Φ) Γιώργος Αντωνιάδης,  αθλητής του Σκακιστικού Ομίλου Περιστερίου.

Ο συναγωνισμός μεταξύ των συμμετασχόντων ήταν εξαιρετικά υψηλός, με αποτέλεσμα να ισοβαθμήσουν με 3 βαθμούς στις θέσεις τέταρτη, πέμπτη, έκτη και έβδομη αντίστοιχα οι   Υπχος (Ο) Πέτρος Καψωμενάκης ΠΝ, αθλητής του Σκακιστικού Συλλόγου Σύρου, Ανθχος (Ε) Αλέξανδρος Βλαστός ΠΝ,  αθλητής του Σκακιστικού Ομίλου Σαλαμίνας, Ανθχος (Ο) Γιώργος Βαχατζάκης ΠΝ, αθλητής του Αθλητικού Ομίλου Κρήνης Χαλκιδικής και Πχης (Ε) Αλέξανδρος Παντέλογλου ΠΝ.

Η σειρά καθορίστηκε από τα κριτήρια ισοβαθμίας που είχαν συμπεριληφθεί στη προκήρυξη των Αγώνων.

Στους τρεις πρώτους νικητές απονεμήθηκαν κύπελλο και χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο, καθώς και τιμητικά διπλώματα.

Τις απονομές έκανε η εκπρόσωπος της ΣΜΥΝ Υπχος (Ο) Β. Αγγελοπούλου.

Επικεφαλής Διαιτητής των αγώνων ήταν ο Τάκης Νικολόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), Διεθνής Διαιτητής Σκακιού και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE),  και  διαιτητής ο Διαιτητής FIDE Γιώργος Πραματευτάκης.

Οι αγώνες θα αποτελέσουν κριτήριο για τη συμμετοχή στην ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία θα πάρει μέρος στο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, που θα διοργανωθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των  Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ)  αργότερα μέσα στο 2018.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους υπεύθυνους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Ανθχο (ΑΡΜ) Δημήτρη Κιβιρτζίκη και Επκστη (Δ/Ε) Αλέξανδρο Θεοδώρου για την εξαιρετική διοργάνωση.

Τελική βαθμολογία – κατάταξη