ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά το Σκακιστικό Πρωτάθλημα των Στρατιωτικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων & των Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο διεξήχθη το τριήμερο 2 έως 4 Απριλίου  στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά.

Η πολύ όμορφη εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) και με τη συνεργασία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Αναψυχής της Σχολής.

Συμμετείχαν σ’ αυτήν 38 αθλητές και 5 αθλήτριες από εννέα (9) Σχολές : τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), τη Σχολή Ικάρων (ΣΙ), τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτκής (ΣΑΝ), τη Σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΣΑΠΣ), τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) και τη Σχολή  Αστυφυλάκων (ΣΑ).

Το Πρωτάθλημα περιελάμβανε 9 γύρους, ενώ οι αγώνες έγιναν με κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού (Rapid) και είχαν χρόνο σκέψης είκοσι (20) λεπτά για κάθε παίκτη για όλη τη παρτίδ, με προστιθέμενο χρόνο δέκα (10) δευτερολέπτων για κάθε κίνηση, αρχίζοντας από τη πρώτη κίνηση.

Πρωταθλητής, σημειώνοντας 9 βαθμούς και κερδίζοντας και τους 9 αγώνες του, αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος, της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), που υπερασπίστηκε με απόλυτη επιτυχία το τίτλο που είχε κατακτήσει και τις δύο προηγούμενες χρονιές !

Δεύτερος με 7 βαθμούς αναδείχθηκε ο Ιωάννης Τετεπουλίδης, της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) και τρίτος με 7 βαθμούς επίσης αναδείχθηκε ο Δημήτριος Βλαχόπουλος της Στρατιωτικής Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ).

Στην Ομαδική βαθμολογία, που προέκυπτε από το άθροισμα των βαθμών των τριών (3) αθλητών της κάθε Σχολήςμε την υψηλότερη βαθμολογία, πρώτη αναδείχθηκε η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) με 21.5 βαθμούς, δεύτερη ήταν η Σχολή Ικάρων (ΣΙ) με 18.5 βαθμούς και τρίτη η Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) με 16.5 βαθμούς.

Στους νικητές απονεμήθηκαν χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια, καθώς και τιμητικά διπλώματα.

Επικεφλής Διαιτητής των αγώνων ήταν ο Τάκης Νικολόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), Διεθνής Διαιτητής Σκακιού και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE),  και διαιτητής ο Ομοσπονδιακός Διαιτητής Γιάννης Κατσίρης.

Στην τελετή λήξης παρευρέθηκαν και έκαναν τις απονομές ο Πλοίαρχος Ιωαν. Πάττας ΠΝ, Υποδιοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και ο Αντισυνταγματάρχης Χαραλ. Κανάτας, εκπρόσωπος της ΣΣΕ, ενώ παραυρέθησαν επίσης ο Αντιπλοίαρχος (Ο) Γεωργ. Μαργιολάκης ΠΝ, Τμηματάρχης Αθλητισμού του ΑΣΑΕΔ, ο Πλωτάρχης (Ε) Δημ. Σουβαλτζής ΠΝ, Τμηματάρχης Αθλητισμού της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ο Υποπλοίαρχος Παύλος Κοκκινίδης ΠΝ, Οργανωτικός Υπεύθυνος από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ο Ανθυπαστυνόμος Σπ. Νταλαμπίρας, εκπρόσωπος της Αστυνομίας και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του ΑΣΑΕΔ για το Σκάκι, καθώς και εκπρόσωποι των άλλων Σχολών.

Πρέπει να αναφερθεί ότι στη διάρκεια των εννιά γύρων του πρωταθλήματος υπήρξαν πολλές συναρπαστικές παρτίδες, κυριάρχησε η ευγενής άμιλλα και το απόλυτο fair play μεταξύ των παικτών, ενώ οι συμμετέχοντες ευχαριστήθηκαν την κάθε στιγμή της εξαιρετικής διοργάνωσης.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο ΑΣΑΕΔ, που έχει συμπεριλάβει το Σκάκι στο πρόγραμμα των Αθλητικών Αγώνων που διοργανώνει σε ετήσια βάση και που γιατρίτη συνεχή χρονιά διοργάνωσε αυτούς τους αγώνες, καθώς και στους υπεύθυνους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων  (ΣΝΔ) για την άριστη διοργάνωση.

Πειραιάς,  4 Απριλίου 2017

Τ.Ν.

Οι αναλυτικές βαθμολογίες των αγώνων (ατομική και ομαδική)