ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 2016

9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2016

Αριθ. Πρωτ. 97144/5-09-2016

9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η ΕΣΟ προκηρύσσει το 9ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων για το 2016.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις:

  1. Προκριματικά, Τοπικά Περιφερειακά Πρωταθλήματα με ευθύνη των αντίστοιχων Ενώσεων – Τοπ. Επιτροπών
  2. Τελική Φάση

Η Τελική Φάση θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα από 15 έως 18 Δεκεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ» με συν-διοργανωτή τον Σκακιστικό Σύλλογο Πεύκων.

  1. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Η σύνθεση των ομάδων είναι εξαμελής. Αναλυτικά:

  • 1η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παίδων (κάτω των 16 ετών – γεννημένος-η από 1/1/2000 και μετά),
  • 2η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 14 ετών – γεννημένος-η από 1/1/2002 και μετά),
  • 3η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 12 ετών – γεννημένος-η από 1/1/2004 και μετά),
  • 4η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 10 ετών – γεννημένος-η από 1/1/2006 και μετά),
  • 5η σκακιέρα, μία (1) από την κατηγορία κορασίδων (κάτω των 16 ετών – γεννημένη από 1/1/2000 και μετά) και
  • 6η σκακιέρα, μία (1) από την κατηγορία παγκορασίδων (κάτω των 12 ετών – γεννημένη από 1/1/2004 και μετά).

Επιτρέπεται η συμμετοχή 1 κοινοτικού σκακιστή-στριας με την προϋπόθεση ότι κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα. Για την πιστοποίηση του μόνιμου της κατοικίας είναι απαραίτητη η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης (μηνός) ελληνικού σχολείου/σχολής ή ξένου σχολείου που εδρεύει στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που δεν είναι μαθητής-τρια τότε θα πρέπει να προσκομίζεται αντίγραφο φορολογικής δήλωσης των γονέων για το προηγούμενο οικονομικό έτος. Η δήλωση του κοινοτικού θα πρέπει να έχει γίνει πριν την έναρξη των περιφερειακών πρωταθλημάτων των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών και σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις. 

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση των κοινοτικών είναι δεσμευτική για όλη τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ισχύει για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις. Σωματεία που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει κοινοτικούς σκακιστές δεν μπορούν να τους αλλάξουν.

Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο  Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο, το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.Τ. και Υγείας πριν την έναρξη των αγώνων.

  1. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες στην τελική φάση θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.7 FIDE Laws of Chess).

Απαγορεύονται οι προτάσεις ισοπαλίας σε λιγότερες από 30 κινήσεις (άρθρο 9.1 FIDE Laws of Chess).

  1. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σε κάθε συνάντηση η νίκη βαθμολογείται με 2 βαθμούς, η ισοπαλία με 1 βαθμό, και η ήττα με 0 βαθμούς. Η ήττα χωρίς αγώνα τιμωρείται με  αφαίρεση ενός βαθμού (-1). Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα  χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 2 βαθμούς (σύνολο πόντων 5,5-0).

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία μέλη της Ε.Σ.Ο. Σε κάθε περιοχή με συμπληρωματική προκήρυξη των αρμόδιων Ενώσεων ή Τοπικών Επιτροπών θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες (σύστημα αγώνων, πρόγραμμα, λήξη προθεσμιών κλπ) των τοπικών πρωταθλημάτων.

  1. ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Ανάλογα με το σύστημα των αγώνων για την τελική κατάταξη χρησιμοποιούνται κατά σειρά τα εξής κριτήρια:

Για ελβετικό:

  1. Βαθμοί
  2. Το άθροισμα Sonneborn – Berger που υπολογίζεται ως εξής: οι βαθμοί κάθε αντίπαλου, εξαιρούμενου του αντίπαλου που συγκέντρωσε τους λιγότερους, πολλαπλασιασμένοι επί τον αριθμό των πόντων (σκορ σκακιέρων) που σημείωσε η ομάδα ενάντια στον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Για τον υπολογισμό του αθροίσματος Sonneborn – Berger το «bye» και η νίκη χωρίς αγώνα υπολογίζεται ως ισοπαλία της ομάδας με έναν «εικονικό αντίπαλο» (“virtual opponent” FIDE HB D.ΙΙ.02.G14). Στην έναρξη του συγκεκριμένου γύρου ο «εικονικός αντίπαλος» έχει τους ίδιους βαθμούς και πόντους με την ομάδα. Στη συνέχεια προστίθεται το αποτέλεσμα του αγώνα (1 βαθμός και 6 πόντοι για νίκη α.α., 1 βαθμός και 3 πόντοι για το bye και 0 βαθμοί και 0 πόντοι για ήττα α.α.) και για κάθε επόμενο γύρο προστίθεται 1 βαθμός και 3 πόντοι.

  1. Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων.
  2. Άθροισμα των βαθμών όλων των αντιπάλων εξαιρουμένου του αντίπαλου με τους λιγότερους βαθμούς.
  3. Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων
  4. Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων που η ομάδα νίκησε, συν το μισό των πόντων των αντιπάλων με τους οποίους η ομάδα έκανε ισοπαλία
  5. Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων, μείον του μεγαλύτερου και του μικρότερου αριθμού.

Σε όλες τις περιπτώσεις κερδίζει το μεγαλύτερο σύνολο.

Στη βαθμολογία η ομάδα που παίρνει το «ΒΥΕ» (περίπτωση μονού αριθμού ομάδων) παίρνει 1 βαθμό και 3½ πόντους.

Διευκρινίζεται ότι, η ποινή της αφαίρεσης 1 βαθμού για την ομάδα που χάνει χωρίς αγώνα (α.α.), εφαρμόζεται στην τελική-συνολική βαθμολογία και δεν επηρεάζει την κλήρωση των ομάδων.

  1. ΑΝΑΒΟΛΕΣ

Αναβολές κατά αρχήν δεν χορηγούνται, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων για τις οποίες αποφασίζει η διεύθυνση των αγώνων.

  1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Η τελική φάση θα διεξαχθεί με απλό ελβετικό σύστημα 6 γύρων  με συμμετοχή  18 ομάδων.

Οι ομάδες που μετέχουν στην τελική φάση θα πρέπει να στείλουν στη γραμματεία της ΕΣΟ (με e-mail: info@chessfed.gr ή FAX: 210 9221620) μέχρι τις 08/12/2016 και ώρα 12:00 τη βασική σύνθεσή τους.  Η βασική σύνθεση μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι 10 σκακιστές ή σκακίστριες. Αθλητής-τρια που δεν έχει δηλωθεί στη βασική σύνθεση δεν μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα.

Στη δήλωση της βασικής σύνθεσης θα πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός μητρώου (ΕΣΟ και FIDE), ο διεθνής βαθμός αξιολόγησης (Δεκέμβριος 2016) ή ο εθνικός (Ιούλιος 2016) αν δεν υπάρχει διεθνής, καθώς και η ημερομηνία γέννησης των σκακιστών-στριων.

Η αρχική κατάταξη των ομάδων θα γίνει με βάση τον μέσο όρο των 6 μεγαλύτερων διεθνών ΕΛΟ (ή των εθνικών όπου δεν υπάρχει διεθνές) ανά κατηγορία σκακιέρας όπως θα δηλωθούν στη βασική σύνθεση. Το χρώμα (ΛΕΥΚΑ ή ΜΑΥΡΑ) της 1ης ομάδας στον 1ο γύρο θα καθορισθεί με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την οριστικοποίηση της αρχικής σειράς κατάταξης.

Οι συνθέσεις των ομάδων για κάθε γύρο θα κατατίθενται από τον ορισμένο αρχηγό στον επικεφαλής διαιτητή είτε ιδιοχείρως είτε μέσω e-mail. Για τους πρωινούς γύρους (2ος – 4ος – 6ος) η σύνθεση θα πρέπει να κατατίθεται από το προηγούμενο βράδυ και μέχρι τις 23:00. Για τους απογευματινούς γύρους (1ος , 3ος και 5ος) το αργότερο 1 ώρα πριν την έναρξη των αγώνων.

ΝΕΑ – ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ (εφαρμογή από το 2017) 

Από το πρωτάθλημα του 2017 οι ομάδες της τελικής φάσης θα αυξηθούν από 18 σε 20. Η κατανομή των 14 θέσεων πρόκρισης για τις ενώσεις και τοπικές επιτροπές θα γίνεται όπως ακριβώς ισχύει για το ομαδικό πρωτάθλημα Α΄ εθνικής κατηγορίας από τα αντίστοιχα περιφερειακά προκριματικά πρωταθλήματα:

  • Ε.Σ.Σ. Ν.Αττικής 3 ομάδες,
  • Ε.Σ.Σ. Θεσσαλονικής – Χαλκιδικής 2 ομάδες,
  • Όλες οι υπόλοιπες Ενώσεις και Τ. Επιτροπές (Ε.Σ.Σ. Κρήτης, Ε.Σ.Σ.  Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, Ε.Σ.Σ. Κεντρ.Δυτικής Μακεδονίας, Ε.Σ.Σ. Πελοποννήσου, Ε.Σ.Σ. Περιφ. Πελοποννήσου, Τ.Ε.Σ.Σ. Αιγαίου, Τ.Ε.Σ.Σ. Δυτ. Ελλάδας, Τ.Ε.Σ.Σ. Θεσσαλίας και Ανατ. Στερεά και Ευβοια) από 1 ομάδα.

Απευθείας πρόκριση στην τελική φάση κάθε χρονιάς θα δικαιούνται οι 6 πρώτες ομάδες του προηγούμενου πρωταθλήματος. Δηλαδή για το 2017 απευθείας πρόκριση θα δικαιούνται οι 6 πρώτες ομάδες της τελικής φάσης του 9ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων 2016. Αν κάποια από τις προαναφερόμενες ομάδες θέλει να λάβει μέρος στο προκριματικό πρωτάθλημα της περιοχής της  τότε χάνει την απευθείας πρόκριση και η θέση περνάει στην Ένωση / Τ. Επιτροπή που ανήκει.

Το σύστημα των αγώνων της τελικής φάσης θα είναι απλό ελβετικό 7 γύρων.

  1. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ 2016

Στην τελική φάση για το 2016 προκρίνονται 18 ομάδες ω εξής:

  • Από την Ε.Σ.Σ. Ν.Αττικής οι 4 πρώτες ομάδες. (4 ομάδες)
  • Από την Ε.Σ.Σ. Θεσσαλονικής – Χαλκιδικής, την Ε.Σ.Σ. Κρήτης και την Ε.Σ.Σ.  Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, οι 2 πρώτες ομάδες. (6 ομάδες),
  • Από όλες τις υπόλοιπες Ενώσεις και Τ. Επιτροπές: Ε.Σ.Σ. Κεντρ.Δυτικής Μακεδονίας, Ε.Σ.Σ. Πελοποννήσου, Ε.Σ.Σ. Περιφ. Πελοποννήσου, Τ.Ε.Σ.Σ. Αιγαίου, Τ.Ε.Σ.Σ. Δυτ. Ελλάδας, Τ.Ε.Σ.Σ. Θεσσαλίας και Ανατ. Στερεά και Εύβοια οι πρωταθλήτριες ομάδες (7 ομάδες).
  • 1 ομάδα εκπρόσωπος των διοργανωτών αδάπανα για την ΕΣΟ.

Οι προκριματικές φάσεις σε όλα τα πρωταθλήματα για τις οποίες είναι υπεύθυνες οι Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές (εκτός αν η Ε.Σ.Ο. ορίσει διαφορετικά), θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 27-11-2016.

Όλα τα σωματεία που θα προκριθούν θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως στην ΕΣΟ (e-mail: info@chessfed.gr, Fax: 210 9221620) τη συμμετοχή τους στην τελική φάση, μέσω των Ενώσεων ή των Τοπικών Επιτροπών που ανήκουν, μέχρι και τις 5-12-2016.

Μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή και οι ομάδες που τυχόν θα αναπληρώσουν κάποια κενή θέση ως εξής:

Οι αναπληρώσεις γίνονται από τις ίδιες τις ενώσεις και τοπικές επιτροπές και σύμφωνα με την προαναφερόμενη σειρά αναγραφής τους με τους εξής περιορισμούς:

ΕΣΣΝΑ: μέχρι 4 αναπληρωματικές, ΕΣΣΘΧ, ΕΣΣΚ, ΕΣΣΑΜΘ: μέχρι 2 αναπληρωματικές, Λοιπές Ενώσεις-Τ.Επιτροπές: από 1 αναπληρωματική.

Διευκρινίζεται ότι η αναπλήρωση των κενών θέσεων, ανά ένωση – τοπική επιτροπή, γίνεται σύμφωνα με την κατάταξη των ομάδων στα περιφερειακά πρωταθλήματα χωρίς περιορισμό θέσης (πχ σε περίπτωση άρνησης της 2ης ομάδας, μπορεί να αναπληρώσει η 3η κοκ).

Για την αποφυγή μονού αριθμού ομάδων στην Τελική Φάση, προβλέπεται η συμμετοχή 2ης ομάδας με πρόταση των διοργανωτών, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ΕΣΟ.

Οι Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές μαζί με τη δήλωση συμμετοχής υποχρεούνται να στείλουν μέχρι τις 5-12-2016 τα αποτελέσματα και τα φύλλα αγώνος του πρωταθλήματος της περιοχής τους. Η μη έγκαιρη αποστολή των αποτελεσμάτων καθιστά άκυρη τη δήλωση συμμετοχής.

Ρητά διευκρινίζεται ότι, για τις ομάδες που αποχωρούν αδικαιολόγητα από τα πανελλήνια πρωταθλήματα, θα εφαρμόζεται η ποινή που προβλέπει ο Κανονισμός Αγώνων (άρθρο 1.31) και θα αποκλείονται αυτόματα από το επόμενο πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας.

 

  1. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – ΔΙΑΜΟΝΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Η τελική φάση θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ» 4* (στο λόφο του Σέιχ-Σου).

Τα σωματεία που θα λάβουν μέρος στην Τελική Φάση είναι υπεύθυνα για τη διαμονή – διατροφή καθώς και για τη μετακίνησή τους από και προς τη Θεσσαλονίκη. Το ξενοδοχείο παρέχει δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο από και προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης σε συγκεκριμένες ώρες που θα ανακοινωθούν κατά την άφιξη των αποστολών στο ξενοδοχείο.

Σημειώνεται ότι η επιλογή του τόπου διαμονής των ομάδων είναι ελεύθερη, η παραμονή στο προαναφερόμενο ξενοδοχείο δεν είναι υποχρεωτική.

Για την διαµονή των προαναφερόµενων ομάδων στο χρονικό διάστηµα από 14/12 in, µέχρι 18/12 out, οι συν-διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει τις παρακάτω ειδικές τιμές στο ξενοδοχείο σε χώρο του οποίου θα διεξαχθούν οι  αγώνες:

Ξενοδοχείο «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ» 4*

  • 33 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ή
  • 32 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε τρίκλινο ή τετράκλινο δωμάτιο.
  • Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός μονόκλινων δωματίων με κόστος φιλοξενίας 45 € την ημέρα με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ).

Τα γεύματα σερβίρονται σε μπουφέ. Πρωινό σερβίρεται από 8.00 π.μ. έως 10.00 π.μ. Γεύμα 13.00 έως 15.00 μ.μ. Δείπνο 20.00 – 21.30 μ.μ. Η διατροφή αρχίζει με βραδινό την ημέρα άφιξης της αποστολής, και τελειώνει με γεύμα την ημέρα αναχώρησης.

Για τις κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύµφωνα µε την αποστολή της σχετικής φόρµας και την κατάθεση της αντίστοιχης προκαταβολής.

Οι ομάδες υποχρεούνται μέχρι την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου  2016 να στείλουν εγγράφως, τις κρατήσεις των δωματίων που επιθυμούν, στον συν-διοργανωτή:

Υπεύθυνη κα Ουσταμπασίδου Λένα:

Κιν.τηλ.: 6974 605518 e-mail: oustampasidoulena@gmail.com

Είναι υποχρεωτική η τηλεφωνική επιβεβαίωση παραλαβής των κρατήσεων.

Με την επιβεβαίωση της διαθεσιμότητας από το ξενοδοχείο, τα σωματεία θα πρέπει να καταθέσουν το 40% του ποσού που αναλογεί στην κράτησή τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη, μέχρι την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016. Το υπόλοιπο ποσόν θα πρέπει να εξοφληθεί µε την άφιξη στο ξενοδοχείο.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΔΙΑΜΟΝΗ Ι.Κ.Ε.

5223-072806-244  – ΟΨΕΩΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΙΒΑΝ  GR71 0172 2230 0052 2307 2806 244

Η έκδοση ομαδικού ή ατομικού τιμολογίου θα πρέπει να διευκρινισθεί εκ των προτέρων αποστέλλοντας τα απαραίτητα στοιχεία με την φόρμα κράτησης δωματίων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την αποστολή της φόρμας κράτησης δωματίων – δήλωσης συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Ουσταμπασίδου Λένα:

Κιν.τηλ.: 6974 605518

e-mail: oustampasidoulena@gmail.com

  1. ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Η τελική φάση θα γίνει στο χρονικό διάστημα από 15 έως 18 Δεκεμβρίου 2016 σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Πέμπτη         15  Δεκεμβρίου    2016 Άφιξη των ομάδων  
Πέμπτη         15  Δεκεμβρίου    2016 Τεχνική Συνάντηση 16:00
Πέμπτη         15  Δεκεμβρίου    2016 Τελετή Έναρξης 17:00
Πέμπτη         15  Δεκεμβρίου    2016 1ος Γύρος 17:00
Παρασκευή    16  Δεκεμβρίου      2016 2ος Γύρος 10:00
Παρασκευή    16 Δεκεμβρίου     2016 3ος Γύρος 17:00
Σάββατο        17  Δεκεμβρίου    2016 4ος Γύρος 10:00
Σάββατο        17  Δεκεμβρίου    2016 5ος Γύρος 17:00
Κυριακή        18  Δεκεμβρίου    2016 6ος Γύρος 09:30
Κυριακή        18  Δεκεμβρίου    2016 Τελετή Λήξης – Αναχώρηση 14:00 ή το αργότερο 30’ μετά       την λήξη της τελευταίας παρτίδας
  1. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου. Αν το πρόγραμμα προβλέπει δύο αγωνιστικές την ίδια μέρα τότε ή ένσταση ασκείται μέσα σε 15 λεπτά από τη λήξη της υπόψη παρτίδας. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων των αγώνων που ορίζουν οι Ενώσεις / Τ. Επιτροπές για τα περιφερειακά πρωταθλήματα. Η σύνθεση της επιτροπής για την τελική φάση θα ορισθεί στην τεχνική συνάντηση την Πέμπτη 15/12/2016 (20:00).

Το παράβολο ορίζεται στα 90 € και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στον επικεφαλής διαιτητή των αγώνων.

  1. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Ο Διευθυντής Αγώνων και οι Διαιτητές θα ανακοινωθούν συμπληρωματικά.

  1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Ισχύει το άρθρό 3 «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ» της γενικής προκήρυξης των ομαδικών πρωταθλημάτων για το 2016  (Αριθ. Πρωτ.  96434/10-12-2015).

  1. ΓΕΝΙΚΑ

Σε όλες τις πανελλήνιες διοργανώσεις που διεξάγονται σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται η φωτογράφηση αθλητών μόνο από τον εξουσιοδοτημένο φωτογράφο της διοργάνωσης. Το συγκεκριμένο φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα μόνο από την ΕΣΟ για την προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα. (απόφαση ΔΣ 19/9/2015). Διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται στους θεατές η φωτογράφηση των αθλητών και αθλητριών τα πρώτα 5 λεπτά των αγώνων.

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ