ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

ΑΘΗΝΑ 31.3.2015 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Αθήνα, 31.03.2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

 

Το Σάββατο 28.03.2015 με την παρουσία 27 εκπροσώπων σωματείων, έγινε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας με θέμα τον οικονομικό απολογισμό έτους 2014.  Το σώμα υπερψήφισε  (1 λευκή ψήφος) τον απολογισμό και απάλλαξε το ΔΣ από κάθε ευθύνη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ, με κυριότερες αποφάσεις τις εξής:

 

  1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά συνεδρίασης του ΔΣ της 20.12.2014 και της Εκτελεστικής Επιτροπής της 13.03.2015.

 

  1. Εγκρίθηκαν οι αιτήσεις των σωματείων α. «Σκακιστικός ΄Ομιλος Παναγίας Καλλιμασιάς Χίου» και β. «΄Ομιλος Πνευματικών Αθλημάτων Χολαργού» για εγγραφή στη δύναμη της ΕΣΟ.

 

  1. Αποφασίζεται η αγωνιστική εξομοίωση με τους έλληνες σκακιστές των Μάργα Ελίνας και Μάργα Λαέρτη (ΟΣ Πόρτο Ράφτη-Μαρκόπουλου), σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 5 της υπουργικής απόφασης 16553/2000.

 

  1. Εγκρίθηκαν τα αιτήματα των α. Ιωάννη Κουτουζωφ (ΦΟ Τρίπολης) και β. Ιωάννη Βαρσαμούδη (ΜΓΣ «Εθνικός» Αλεξανδρούπολης) για εγγραφή στο μητρώο προπονητών, που τηρεί η ΕΣΟ.

 

  1. Κατόπιν ενεργειών της ΕΣΟ, η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποδέχθηκε αίτημά της για τη σύσταση κοινής επιτροπής (Υπουργείο Παιδείας – ΕΣΟ), που θα επεξεργασθεί πρόγραμμα εφαρμογής του σκακιού στα σχολεία. Από πλευράς ΕΣΟ θα συμμετέχουν οι κ.κ. Γ. Μακρόπουλος, Π. Δρεπανιώτης, Γ. Αντωνιάδης.

 

  1. Συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις των

α. Πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων παίδων-κορασίδων 8-16 ετών, Ρίο Αχαϊας

26/6 – 2/7/2015

β. 43ου ομαδικού πρωταθλήματος Α΄ εθνικής κατηγορίας, Ρίο Αχαΐας 3-8/7/2015

 

Προτείνεται στις ενώσεις και τοπικές επιτροπές από την επόμενη χρονιά να εξετάσουν τη δυνατότητα διεξαγωγής πρωταθλήματος κάτω των 6 ετών.

 

Οι διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο Αχαΐας (ξενοδοχείο «Porto Rio»).  Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τους κ.κ. Στ. Ευσταθόπουλο, Αλ. Σπηλιόπουλο, Παν. Μαλαταρά (μέλος ΔΣ ΕΣΣΠ) και διευθυντής αγώνων ορίστηκε ο FA κ. Γιώργος Γεωργόπουλος. Εντός των ημερών θα δημοσιευθούν οι σχετικές προκηρύξεις.

 

γ. Εγκρίθηκε η συμπληρωματική προκήρυξη για τα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα που θα γίνουν στην ΄Υδρα 21-29/4.  Διευθυντής αγώνων ορίστηκε ο κ. Κωστής Σκαπέρδας.

 

  1. Το ΔΣ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους διοργανωτές για την ανάληψη των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων Blitz και Rapid 2015 καθώς και των ανοιχτών πρωταθλημάτων Ελλάδας ανδρών-γυναικών 2015, να στείλουν γραπτά τις προτάσεις τους στην ΕΣΟ το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου 2015.

 

  1. Επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων νέων ανδρών-γυναικών μέχρι 20 ετών και εφήβων-νεανίδων μέχρι 18 ετών (Καβάλα 2-8/1/2015). Συζητήθηκαν οι εκθέσεις-αναφορές της επικεφαλής διαιτήτριας Κλεοπάτρας Χαλβατζόγλου για τα εν λόγω πρωταθλήματα, καθώς και του Αντώνη Βραγοτέρη για την Σκακιστική Ολυμπιάδα Παίδων μέχρι 16 ετών και λήφθηκαν αποφάσεις σχετικά με τα αναφερόμενα σ΄ αυτές θέματα.

 

  1. Συγκροτήθηκαν οι προεθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών για το 2015, σύμφωνα με την εισήγηση του Εφόρου Εθνικών Ομάδων κ. Καλοσκάμπη, ως εξής:

 

Προεθνική ανδρών   Προεθνική γυναικών
Κοτρωνιάς Βασίλειος Αβραμίδου Αναστασία
Μαστροβασίλης Αθανάσιος Γράψα Γεωργία
Μαστροβασίλης Δημήτριος Κουβάτσου Μαρία
Μπανίκας Χριστόδουλος Μακροπούλου Μαρίνα
Νικολαϊδης Ιωάννης Μαρκαντωνάκη Χαριτωμένη
Παπαϊωάννου Ιωάννης Μπότσαρη ΄Αννα-Μαρία
Παυλίδης Αντώνιος Ντέμπο ΄Ελενα
Χαλκιάς Στυλιανός Παυλίδου Αικατερίνη
Τσολακίδου Σταυρούλα

 

 

Σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης του ΔΣ (27/9/2014) οριστικοποιήθηκαν οι παρακάτω λεπτομέρειες σχετικά με τα κριτήρια που καθορίζουν την σύνθεση των εθνικών ομάδων:

 

  • Περίοδος ΕΛΟ: Θα λαμβάνεται υπόψη το πλέον πρόσφατα δημοσιευμένο διεθνές ΕΛΟ την στιγμή δήλωσης των εθνικών ομάδων στην αντίστοιχη διεθνή ομαδική διοργάνωση (Σκακιστική Ολυμπιάδα, Πανευρωπαϊκό Ομαδικό κλπ).

 

  • Αριθμός παρτίδων: Ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός παρτίδων (ενεργοί σκακιστές) ορίζεται στις 20, σε χρονικό διάστημα 1 έτους πριν από την ημερομηνία δήλωσης των εθνικών ομάδων στην αντίστοιχη διεθνή ομαδική διοργάνωση (Σκακιστική Ολυμπιάδα, Πανευρωπαϊκό Ομαδικό κλπ).

 

Εγκρίθηκε η πρόταση του εφόρου εθνικών ομάδων κ. Καλοσκάμπη για αλλαγή των κριτηρίων πρόκρισης από το διεθνές ΕΛΟ στα πανελλήνια ατομικά –  «κλειστά» – πρωταθλήματα  ανδρών – γυναικών ως εξής:

 

  • Θέσεις πρόκρισης από τα διεθνή ΕΛΟ:   Για τις 5 θέσεις πρόκρισης θα λαμβάνεται υπόψη ο ΜΟ των 6 τελευταίων περιόδων διεθνούς αξιολόγησης πριν την έκδοση της προκήρυξης. Θα ισχύουν οι σχετικές προϋποθέσεις που αφορούν τον αριθμό παρτίδων (9 παρτίδες μέσα στο 6μηνο), ότι θα πρέπει να υπάρχει δημοσιευμένο ΕΛΟ για όλους τους μήνες και ότι οι αθλητές θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 24 παρτίδες από την είσοδό τους στους πίνακες των διεθνών ΕΛΟ.

 

Οι αλλαγές θα ισχύσουν για τα πρωταθλήματα του 2016.

 

  1. Εγκρίθηκε το αίτημα του ΄Αγγελου Σανδαλάκη (ΟΑ Χανίων ΑΓΜ 18300) για απονομή τίτλου ΕΜ.

 

11.΄Εγινε ενημέρωση και εγκρίθηκαν οι παρακάτω μεταβάσεις αθλητών για συμμετοχή σε δτ στο εξωτερικό χωρίς οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας:

 

α. Ευγένιου Ιωαννίδη – Prague Open Group A΄– Πράγα 9-16/1/2015, Open Marianske Lazne 2015 (Group B1) Marienbad RR – Τσεχία 17-24/1/2015, First Saturday – Βουδαπέστη 7-15/2/2015, β. Δημήτριου Ζησιάδη, Κωνσταντίνου Αποστολακάκη, Ευγενίας Τσιβελεκίδου, Παντελεήμωνα Τσιρλή, Ιάσονα Καφετζή, Ευαγγελίας Αποστολακάκη, Αθανάσιου Νικολαϊδη, Θεοόδωρου Κουτράκη, Στέφανου Μανιού, Σάββα Μανελίδη, Αθανάσιου Εμμανουηλίδη, Μαγδαληνής Μιχαηλίδου, Αλεξίας Μόσχου, Κωνσταντίνου Κουτσίδη, Κωνσταντίνου Σαμαρίδη, Δημήτριου Καφετζή, Αγγελικής Καφετζή, Δημήτριου Τσεκμέ,            Χρήστου Ουμουτίδη, Νικόλαου Μανιού, Μαρίνας Τσακίρη, Γεώργιου Δελλούδη, Βαϊτση Δελλούδη, Ευφημίας Δελλούδη, Κόρογλου Βίκτωρα, Κωνσταντίνου Σολεϊμετζίδη, Ευάγγελου Ιωσηφίδη, Γεράσιμου Βαλλιάνου, Νεκτάριου Παπαναστασίου, Ιωάννη Χρυσάφη, Νικόλαου Πασακαλέρη, Ορέστη Μπλίτσα, Αρτέμιδος Μπλίτσα, Ελπίδας-Σοφίας Αϊβαζιάν,Αλέξανδρου Γρηγοριάδη, Μιχαήλ Γρηγοριάδη, Αναστασίας Αβραμίδου, Παναγιώτη Τσιμπουκέλλη, Παύλου Παυλίδη, ΄Ιριδας Σοπολίδη, Λάμπρου Γιαννουλάκη, Αθανάσιου Δουδουλακάκη, Αναστασίας Αβραμίδου – 37th Bulgarian Open Chess Championship «Georgi Tringov Memorial 2015» – Πλόβντιβ 1-8/2/2015, γ.  Γιώργου Στεργίου – «6ο Open Di Carnevale» – Μιλάνο 18-22/2/2015, δ.  Βασίλη Κοτρωνιά, Θάνου Μαστροβασίλη – Open Kapelle La Grande – Ιταλία 28/2-7/3/2015, ε.  Γιώργου Κανακάρη, Αντώνη Χατζημανώλη, Λάμπρου Γιαννουλάκη, Ζήση Τσακνάκη, Σπύρου Καπνίση, Παναγιώτη Καλόφωνου, Νικόλα Θεοδώρου, Αντώνη Παυλίδη, Χαράλαμπου Τσακίρη, Θεόδωρου Χρυσομάλλη, Σάββα Μανελίδη, Αθανάσιου Εμμανουηλίδη, Δημήτριου Εξίζογλου – δτ «Karpos Open 2015» – ΠΔΓΜ 27/3 μέχρι 3/4/2015, στ. Μαρίνας Μακροπούλου – δτ 17ο Dubai Chess Open – Ντουμπάι 5-16/4/2015

 

  1. Με αφορμή την διαπίστωση ότι αρκετοί διοργανωτές, που δανείζονται σκακιστικό υλικό από την ΕΣΟ το επιστρέφουν ελλιπές με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στις επόμενες διοργανώσεις αποφασίζεται και πάλι ότι στο εξής θα υπάρχει οικονομική χρέωση σε όποιον το δανείζεται και δεν το επιστρέφει, και σε περίπτωση που δεν θα καταβάλλει το αντίτιμο δεν θα ξαναπαίρνει υλικό.