ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

ΑΘΗΝΑ 5.11.2013 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 Αθήνα, 05.11.2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίαση της 02.11.2013, συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα.

 

         1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ της 21.09.2013.

 

2. Ο πρόεδρος Γ. Μακρόπουλος ενημέρωσε για τα θέματα που συζητήθηκαν με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, στη συνάντηση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας.  Από πλευράς ΕΣΟ προτάθηκε το θέμα του ύψους της επιχορήγησης για το 2013, καθώς και το θέμα της αδειοδότησης των αγωνιστικών χώρων των σκακιστικών σωματείων.  Η ΕΣΟ είναι σε επαφή με τις τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου για την προσαρμογή του σχετικού νομικού και κανονιστικού πλαισίου στην ιδιαιτερότητα των σκακιστικών αγώνων.

 

3. Εγκρίθηκαν τα αιτήματα των παρακάτω σωματείων για εγγραφή στη δύναμη της ΕΣΟ:  α. «ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΒΟΛΟΥ», β. Όμιλος Αθλητών Χανίων 2000 (Ο.Α.Χ. 2000),γ. Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών.

 

            4. Το ΔΣ, με βάση τα προσκομισθέντα έγγραφα από το σωματείο Σκακιστική Ακαδημίας Θεσσαλονίκης Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ, διαπίστωσε τη διάλυσή του και έκρινε ότι αποχωρεί, λόγω διάλυσης, από το δυναμικό των σωματείων-μελών της ΕΣΟ.

 

5. Εγκρίθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 14 του Κανονισμού Εγγραφών Μεταγραφών οι αιτήσεις μεταγραφής των παρακάτω σκακιστών που προέρχονται από αδρανή σωματεία: α. Γιακουμή ΄Αγγελου, Κολοβού Γρηγόριου, Κουτσούκη Γεώργιου, Κουτσούκη     Κωνσταντίνου, Μπουτόπουλου Βασίλειου, Τσάκου Βασίλειου, Φαρμάκη Σωκράτη, Φλώρου Γεώργιου από Σκακιστικό Όμιλο Αγρινίου στη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου,  β. Γουργουρίνη Ιωάννη από ΠΣ «Άγγελος Σικελιανός» Πετρούπολης στον ΑΣΟ Πετρούπολης «Δίας»,  γ. Φιλίππου Σωτήριου από ΕΓΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ Νάουσας στον ΑΣ ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης,  δ. Κοκκώνη Νικόλαου, Κοκκώνη Δημήτριου, Κοκκώνη Καλλιόπης από ΑΟ «ΝΤΕΠΩ» ΓΑΛΑΞΙΑ Θεσσαλονίκης στον ΑΣ ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης,  ε. Γιαννοπούλου Σοφίας από Ένωση Ηράκλειο ΤΥΦΩΝ στον ΑΣ Ν. Αλικαρνασσού ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ.

 

6. Συζητήθηκε και εγκρίθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας για το 2014, όπως έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

 

Στη συνέχεια, και αφού καθορίστηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλήνιων Ατομικών Νεανικών Πρωταθλημάτων 8 έως 16 ετών 2014, του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής Κατηγορίας 2014 και του final eight του Πανελλήνιου Ομαδικού Κυπέλλου 2014 στα  διαστήματα 27/6-4/7, 5-10/7 και 11-13/7 αντίστοιχα, το ΔΣ αποφάσισε και προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει πρόταση για τις προαναφερόμενες διοργανώσεις, με βάση τις γενικές αρχές των Προκηρύξεων του έτους 2013. Ακόμη αποφάσισε (με μία ψήφο κατά) να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας με εταιρεία προβολής, για να προβάλει το έργο της Ομοσπονδίας και να προσελκύσει χορηγούς. Προς τούτο προσκαλεί, επίσης, κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει πρόταση. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα αξιολογηθούν από Επιτροπή που συστάθηκε για το σκοπό αυτό από το ΔΣ και αποτελείται από τους κ.κ. Μακρόπουλο, Ευσταθόπουλο, Γκορίτσα, Μπαλάσκα και στη συνέχεια θα εγκριθούν απ΄ το ΔΣ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων ορίστηκε η Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013.

 

7. Αποφασίστηκε ότι η διοργάνωση της τελικής φάσης των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων μέχρι 20 και μέχρι 18 ετών θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης.  Οι αγώνες θα ενταχθούν στις εκδηλώσεις «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και θα διεξαχθούν στο διάστημα 1-8 Ιανουαρίου 2014 σε αίθουσα του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.  Η σχετική προκήρυξη θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες. Διευθυντής αγώνων ορίστηκε το μέλος του ΔΣ κ. Γαβριήλ Μαστροβασίλης. Στο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων που θα γίνει στην Καβάλα 6-8/12, διευθυντής ορίστηκε ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΟ κ. Βασίλης Θεοδωρίδης.

 

8. Το θέμα συζήτησης της γενικής οδηγίας της ΚΕΔ αναβάλλεται για την επόμενη συνεδρίαση, αφού γίνουν παρατηρήσεις από τα μέλη του ΔΣ και υποβληθούν στην ΚΕΔ.

 

9. Έγινε ενημέρωση για τη συμμετοχή του αθλητή Φραγκίσκου Σιγάλα στο δ.τ. «Istanbul Chess Festival 2013», 12-18/10/2013 Κωνσταντινούπολη.

 

10. Έγινε ενημέρωση για την αγωνιστική πορεία των αθλητών που συμμετείχαν στα Πανευρωπαϊκά Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα στην Budva και εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός συμμετοχής.

 

11. Εγκρίθηκε το αίτημα του ΣΟ Καβάλας για χορήγηση πριμ 400 € στον ΔΜ Αντώνη Παυλίδη από τη συμμετοχή του σε δ.τ. στη Νις στο διάστημα 26/5-1/6/2012. Αναστέλλεται στο εξής, λόγω των δυσμενέστατων οικονομικών συνθηκών της ΕΣΟ, το άρθρο του Κανονισμού Εθνικών Ομάδων για τα πριμ, τα οποία θα καταβάλονται εφόσον το επιτρέπει ο προϋπολογισμός της Ομοσπονδίας και μετά από έγκριση από το ΔΣ.

 

12. Συζητήθηκε το θέμα των παραβόλων για διεθνή αξιολόγηση των διοργανώσεων που πραγματοποιούν οι ενώσεις και τοπικές επιτροπές.  Τα μέλη του ΔΣ στην πλειοψηφία τους εκτιμούν ότι η Ομοσπονδία αδυνατεί οικονομικά να συνεχίσει να καλύπτει αυτό το κόστος, και παραμένει σε ισχύ η σχετική απόφαση του ΔΣ της 21.09.2013.