ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

29-03-2013 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Αθήνα, 28.03.2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

           

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας με θέμα τον οικονομικό απολογισμό για το διάστημα 1/10 – 31/12/2012. Παραβρέθηκαν 21 αντιπρόσωποι σωματείων και έπειτα από ψηφοφορία επί των παρόντων, ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε με 17 ψήφους υπέρ και 3 λευκά.  Ο κ. Μακρόπουλος ενημέρωσε τους αντιπροσώπους για τη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Ιωαννίδη, σχετικά με το θέμα της επιχορήγησης της Ομοσπονδίας.

 

Στη συνέχεια ακολούθησε η συνεδρίαση του ΔΣ, όπου συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

 

1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά του ΔΣ της 09.02.2013 και της Εκτελεστικής Επιτροπής της 11.03.2013, που αφορούσε την έγκριση του καταλόγου των σωματείων με δικαίωμα συμμετοχής στη ΓΣ.

 

2. Εγκρίθηκαν τα αιτήματα των παρακάτω σωματείων για εγγραφή στη δύναμη της ΕΣΟ:

 

α. Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός – Ψυχαγωγικός Αθλητικός Σύλλογος «Η ΡΙΒΑ»,

Καρλόβασι Σάμου

β. Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος «ΗΡΑΚΛΗΣ» Ποταμουδίων Καβάλας

(είχε διαγραφεί στη ΓΣ της 10.03.2010)

 

3.  Εγκρίθηκαν οι αιτήσεις μεταγραφής των παρακάτω σκακιστών από αδρανή σωματεία:

 

α. Παπαδόπουλου Κωνσταντίνου από ΣΔΕΕ «Το Στέκι» Νεάπολης Θεσ/νίκης

στον ΕΣΟ «Επίκουρος» Πολίχνης

β. Δόικου Κωνσταντίνου από ΑΟ Ν. Φιλαδέλφειας «΄Ατταλος» στον ΣΟ Ν. Φιλαδέλφειας

γ. Πίππα Ανδρέα από ΕΣ Αργολίδας στον ΣΣ ΄Αργους «Περσέας»

δ. Μπάρλα Ευάγγελου από ΑΟ ΑΕΚ ΄Αργους στον ΣΣ ΄Αργους «Περσέας»

ε. Παπαδούλη Σωτήριου από ΟΣ Καρδίτσας στον ΦΟ Καρδίτσας

στ. Τσορμπατζόγλου Βύρωνα από Αθλητικό Σταυροδρόμι Γαλαξία Θεσσαλονίκης στη

Σκακιστική Ακαδημία   Θεσσαλονίκης «Ο Γαλαξίας»

ζ. Παναγόπουλου Γεώργιου από ΑΣ «Δημόκριτος» Πατρών στη Σκακιστική Ακαδημία

Πύργου

η. Πράπα Χρήστου από ΑΣ «Δημόκριτος» Πατρών στη Σκακιστική Ακαδημία Πύργου

 

4. Εγκρίθηκε το αίτημα του Βασ. Χαλδαιάκη (ΕΕΣ Κορυδαλλού) για εγγραφή του στο μητρώο προπονητών.

5. Οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων παίδων-κορασίδων 8-16, του ομαδικού  Α΄ εθνικής κατηγορίας και της τελικής φάσης ομαδικού κυπέλλου 2013 στο Ρίο Αχαϊας και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Porto Rio.  Αποφασίστηκε η μετάθεση των ημερομηνιών διεξαγωγής των πανελλήνιων νεανικών για το διάστημα 8-14 Ιουλίου.  Το πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής θα πραγματοποιηθεί στις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες, δηλ. 2-7 Ιουλίου και το Κύπελλο 8-9 Ιουλίου.  Οι σχετικές προκηρύξεις (εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία) θα αναρτηθούν εντός των ημερών στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.  Συνδιοργανωτής των αγώνων θα είναι η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (ΕΣΣΠ) και στην Οργανωτική Επιτροπή θα συμμετέχουν οι κ.κ. Ν. Διαμάντης, Αλ. Σπηλιόπουλος, Στ. Μακρίδης. Διευθυντής Αγώνων/Συντονιστής Γ. Γεωργόπουλος. Με στόχο τη μείωση των οργανωτικών εξόδων, οι διαιτητές των διοργανώσεων θα είναι κατά βάση από την περιοχή της Πάτρας. Δεν αποκλείεται η επιλογή διαιτητών από άλλη Ένωση/Τοπική Επιτροπή, εφόσον επιθυμούν να διαιτητεύσουν στις συγκεκριμένες διοργανώσεις με την προϋπόθεση ότι θα έχουν εξασφαλίσει τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής τους στο Ρίο.  Η απόφαση αυτή θα τεθεί υπόψη της ΚΕΔ, ενόψει του ορισμού των διαιτητών.

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε η κλήρωση των αγώνων μπαράζ του ομαδικού κυπέλλου και έχει ως εξής:

 

1ος Γύρος (προημιτελικά) Κυριακή 9/6/2013

  1. Κυπελλούχος ΤΕΣΣΔΕ (Λ) – Κυπελλούχος ΕΣΣΚΕΔΥΜ (Μ)
  2. Κυπελλούχος ΕΣΣΠΕΠ (Λ) – Κυπελλούχος ΕΣΣΠ (Μ)
  3. Κυπελλούχος ΤΕΣΣΑΙΓ (Λ) – Κυπελλούχος ΤΕΣΣΑΣ (Μ)
  4. ΠΣ Περιστερίου (Λ) – Κυπελλούχος ΤΕΣΣΘ (Μ)

 

2ος Γύρος (ημιτελικά) Κυριακή 16/6/2013

  1. Κυπελλούχος ΕΣΣΑΜΘ (Λ) – Κυπελλούχος ΕΣΣΚ (Μ)
  2. Νικητής 2 ΕΣΣΠΕΠ-ΕΣΣΠ (Λ) – Κυπελλούχος ΕΣΣΘΧ (Μ)
  3. Νικητής 3 ΤΕΣΣΑΙΓ-ΤΕΣΣΑΣ (Λ) – Νικητής 4 ΠΣ Περιστερίου – ΤΕΣΣΘ (Μ)
  4. Νικητής 1 ΤΕΣΣΔΕ – ΕΣΣΚΕΔΥΜ (Λ) – Κυπελλούχος ΕΣΣΝΑ (Μ)

 

6. Τα φετινά πανελλήνια ανοιχτά πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών θα ενσωματωθούν στο δ.τ. ΄Ισθμια 2013, που θα διεξαχθεί στο από 18 έως 25 Αυγούστου. Οι διοργανωτές προσφέρουν  φιλοξενία στους προκριθέντες των ενώσεων – τοπ. επιτροπών (1 αθλητής και 1 αθλήτρια ανά ένωση – τοπ. επιτροπή) και πρόσθετα χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 1.000 €.

 

7. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συμπληρωματική προκήρυξη των πανελλήνιων σχολικών που θα γίνουν στην Ερέτρια 27-29/4/2013, όπως θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Σχετικά με τα περιφερειακά σχολικά πρωταθλήματα Κεντρικής Ελλάδας, αποφασίστηκε (κατά πλειοψηφία) να ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ προς ενημέρωση των συμμετεχόντων μαθητών-τριών και των γονιών τους, ότι παρά τους ισχυρισμούς σχετικής προκήρυξης του σωματείου «ΕΣΣΚΕ» για τη διεξαγωγή σχολικών πρωταθλημάτων στα σχολεία της Κεντρικής Ελλάδας, οι αγώνες δεν εντάσσονται στον επίσημο σχεδιασμό της Ομοσπονδίας και δεν εξασφαλίζουν πρόκριση στην επόμενη φάση (Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα 27-29/4/2013).

 

8. Σύμφωνα με τον Διοικητικό Κανονισμό και μετά από πρωτοβουλία τοπικών σωματείων, το ΔΣ αποφάσισε την επανασυγκρότηση της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Στερεάς (ΤΕΣΣΑΣ) και όρισε τους κάτωθι ως μέλη της: Παναγιώτη Γιαννούτσο, Συμεών Δημόπουλο, Χρήστο Κρυονερίτη, Αλέξανδρο Σοϊλεμέζη, Γιώργο Συκαρά.  Τα προαναφερθέντα μέλη θα υποδείξουν στην ΕΣΟ τον Πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής, καθώς επίσης τον Γεν. Γραμματέα και τον Ταμία.  Παράλληλα εγκρίθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα της περιοχής για το 2013, σύμφωνα με τις σχετικές προτάσεις σωματείων της περιοχής για τα τοπικά πρωταθλήματα.  Η Ομοσπονδία καλεί τα σωματεία να  συμμετέχουν ενεργά, στηρίζοντας την προσπάθεια της Επιτροπής για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

 

9. Εγκρίθηκε το αίτημα του σκακιστή Σπ. Ναούμ για απονομή του τίτλου ΟΜ.

 

10. Εγκρίθηκε το αίτημα της Αικ. Παυλίδου για πραγματοποίηση αγώνα σιμουλτανέ κατά τη διάρκεια του 2ου διεθνούς σκακιστικού φεστιβάλ Νικήτης Χαλκιδικής.

 

11.  Εγκρίθηκε το αίτημα του GM Σπύρου Σκέμπρη για αποστολή στη FIDE αίτησης απονομής τίτλου FIDE Senior Trainer.

 

12. Έγινε ενημέρωση και εγκρίθηκε η μετάβαση των παρακάτω αθλητών σε δ.τ. (χωρίς οικονομική επιβάρυνση της ΕΣΟ):

 

  • Βασ. Παργινός Ali Ipek Ani Satranc Turnuvasi – ΄Αγκυρα, 7-10/3
  • Κων. Μακρυνιώτης 19th Wertheraner Schloss Open – Γερμανία, 21-24/3
  • Μαρ. Μακροπούλου 15th Dubai Chess Open – Ντουμπάι, 6-16/4
  • Γ. Παπαϊωάννου δ.τ. στο Αζερμπαϊτζάν, 21/4-2/5
  • Αναστ. Παυλίδης, Αικ. Παυλίδου, Βασ. Κοτρωνιάς,  Στ. Χαλκιάς, Θ. Μαστροβασίλης, Δημ. Μαστροβασίλης, Αντ. Παυλίδης, Κ. Νικολαϊδης, Αλ. Παπασημακόπουλος, Παν.Χριστοδούλου, Ι. Συμεωνίδης, Γ. Γκούμας, Αντ. Ξυλογιαννόπουλος, πανευρωπαϊκό ατομικό πρωτάθλημα 2013 – Legnica Πολωνίας, 4-17/5/2013
  • Αρ. Ιατρός, Lugano Ελβετίας, 17-19/5/2013