Δελτίο τύπου 2 – 3 αγωνιστικής

0

Δεύτερη ημέρα για τα Πανελλήνια Νεανικά, αλλά με δύο γύρους για τις περισσότερες κατηγορίες. 9:00 το πρωί κι όμως – αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς – νυσταγμένα πρόσωπα δύσκολα συναντούσες στους χώρους των αγώνων και του ξενοδοχείου γενικότερα. Όλοι οι μικροί μας σκακιστές και σκακίστριες είχαν ξυπνήσει νωρίς και είχαν βρει ήδη τις θέσεις τους στην αίθουσα, σύμφωνα με τις κληρώσεις που βρίσκονταν αναρτημένες από νωρίτερα στον προθάλαμο του αγωνιστικού χώρου.

Στις 9:30 ξεκίνησαν κανονικά τα χρονόμετρα. Η αγωνιστική ημέρα κύλησε ομαλά, ενώ στις 12:30 περίπου η διοργάνωση συνδέθηκε ζωντανά με την τηλεοπτική εκπομπή «ΣΚΑΪ ΤΩΡΑ», όπου ο κύριος Βασίλης Θεοδωρίδης ως Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στην ιστορία του θεσμού των διοργανώσεων αυτών, αλλά και στη σκακιστική παράδοση της Πάτρας ειδικότερα, ενώ η 13χρονη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στα Σχολικά Αναστασία Αβραμίδου μίλησε για την αγάπη της στο άθλημα και την προσήλωση της στους επόμενους στόχους της.

Στις κατηγορίες τώρα, καθώς αρχίζουν οι βαθμοί να αποδίδονται σε αυτούς που τους αξίζουν. Στην κατηγορία Αγόρια 08 έχουμε αρκετούς «ελούχους» δυνατούς παίκτες, από πολλά σημεία της Επικράτειας. Στην επόμενη κατηγορία Αγόρια 12 το επίπεδο ανεβαίνει κατακόρυφα, αφού εδώ αγωνίζεται κι ο Πρωταθλητής Ευρώπης 2011 στην κατηγορία του Ευγένιος Ιωαννίδης, με αξιόλογους επίσης αντιπάλους. Οι τελευταίες κατηγορίες Αγόρια 14 & Αγόρια 16 έχουν πολλούς αθλητές που συναντήσαμε ήδη στις συνθέσεις των ομάδων του Πρωταθλήματος που μόλις ολοκληρώθηκε. Σίγουρα οι επόμενοι εκπρόσωποι της χώρας στην Εθνική ομάδα βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Ρίο της Αχαΐας.

Στα Κορίτσια 12 επίσης αγωνίζονται οι Κουτσίδη Αμαλία, Βοζινάκη Ανθή-Μαρία, Καλύβα Κυριακή και άλλες αξιόλογες αθλήτριες ακόμα, ενώ η Αναστασία Αβραμίδου βρίσκεται από τώρα στην κορυφή της κατηγορίας Κορίτσια 14 μαζί με τις Πάσογλου Κατερίνα, Δούνη Μαρία, Κόκκοτα Ελένη και άλλες. Τα Κορίτσια 16 θα τα δούμε αναλυτικότερα στη βαθμολογία του επόμενου γύρου, αφού έχουν λίγες συμμετοχές και θα αγωνιστούν σε 7 γύρους συνολικά, οπότε δεν παίζουν στους δύο πρωινούς.

Απόγευμα λοιπόν της ίδιας ημέρας και ο 3ος γύρος ξεκίνησε (για μερικές αθλήτριες ο 2ος). Χαρακτηριστικό του γιορτινού κλίματος που επικρατεί σε αυτή τη διοργάνωση, ήταν το χειροκρότημα που ζήτησε ο Επικεφαλής Διαιτητής από τα παιδιά και τους συνοδούς τους, ακριβώς πριν την έναρξη, για τους διαιτητές των αγώνων. Το χειροκρότημα ήταν πραγματικό, ζεστό και …ασταμάτητο, αφού επαναλήφθηκε τρεις φορές έως ότου πατηθούν τελικά τα ρολόγια. Οι σημερινές βαθμολογίες τώρα, διαμορφώνουν ήδη μια εικόνα πρωτοπόρων:

Στα Αγόρια 16 προηγούνται με 3 βαθμούς 93 νίκες στους 3 γύρους δηλαδή) οι Κούρκουλος-Αρδίτης Σταμάτης, Σταθόπουλος Ιωάννης και Νικολάου Σπυρίδων.

Στα Αγόρια 14, οι Δρακουλάκος Γρηγόριος, Κορνιώτης Φίλιππος και Κελιρές Ανδρέας έχουν 3 βαθμούς.

Στα Αγόρια 12, στην κορυφή ο Ευγένιος Ιωαννίδης με 3 βαθμούς, αλλά μαζί του και οι Λάμπρος Γιαννουλάκης, Νικόλαος Καρούσος-Θεοδωράκης και Τριμίτζιος Πέτρος.

Στα Αγόρια 10 ισοβαθμούν στην κορυφή οι Κατοπόδης Δημήτρης, Αμπελακιώτης Σταύρος και Αλεξάκης Δημήτρης.

Στα Αγόρια 8 έχουμε τετράδα με 3 βαθμούς, τους Κράλλη Χρήστο, Γαβριήλ Οδυσσέα-Παναγιώτη, Τζαγαράκη παναγιώτη και Κοκολάκη Παναγιώτη.

Στα Κορίτσια 16, 2 βαθμούς σε δύο γύρους έχουν οι Λιάπη-Ζενεμπέση Ειρήνη, Μαρκάκη Σοφία και Προκοπίου Κατερίνα.

Στα Κορίτσια 14 οι Αβραμίδου Αναστασία με την Πάσογλου Κατερίνα έχουν τους 3 βαθμούς.

Στα Κορίτσια 12, Πετράκη Αργυρώ, Καραθανάση Ειρήνη και Δασκαλάκη Σοφία φιγουράρουν με τους 3 βαθμούς.

Στα Κορίτσια 10, 2 στους 2 έχουν οι Κούτα Αντωνία, Τζιβελεκίδου Ευγενία και Μπεράντζε Αναστασία.

Στα Κορίτσια 8, 2 βαθμούς έχει μόνη η Καραβιτάκη Ευαγγελία.

 

Στα ζευγάρια του επόμενου γύρου διακρίνονται ήδη καλές παρτίδες, όμως δε σας τις μαρτυράμε. Κι αύριο εδώ θα ‘μαστε.

 

Καλή ξεκούραση, με μια Τετάρτη ήρεμη, με μονό ευτυχώς – για παιδιά και διαιτητές – γύρο.

 

Γραφείο Τύπου

Διαμάντης Νίκος

© Copyright Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα Σκάκι 2013 - Theme by Pexeto