Δελτίο τύπου 1ης αγωνιστικής

0

Συνωστισμός και πάλι στην είσοδο της κεντρικής αίθουσας αγώνων του ξενοδοχείου Porto Rio, αυτή τη φορά όμως με γονείς και νέα παιδιά, ηλικίας 8 ως 16 ετών. Τα Πανελλήνια Ατομικά πρωταθλήματα ξεκίνησαν.

Οι πόρτες άνοιξαν στις 16:00 ακριβώς και οι περισσότεροι νεαροί και νεαρές σκακιστές και σκακίστριες κάθισαν στις θέσεις τους, σύμφωνα με τις κληρώσεις που είχαν ήδη αναρτηθεί στην είσοδο του αγωνιστικού χώρου. Μόνο τα νήπια της κατηγορίας κάτω των 8 ετών, αναζητούσαν – συνοδεία των γονιών τους – τις θέσεις τους, ψιθυρίζοντας ευγενικά το όνομά τους στους διαιτητές. Ο Επικεφαλής Διαιτητής κύριος Βύρων Τζορμπατζόγλου έδωσε τις τελευταίες οδηγίες προς γονείς, αθλητές και διαιτητές. Έπειτα, ο Διευθυντής Αγώνων κύριος Γιώργος Γεωργόπουλος αναφέρθηκε στην επιθυμία των διοργανωτών να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότερες ηλεκτρονικές σκακιέρες και σε αυτούς τους αγώνες (σε συνέχεια της Α’ Εθνικής κατηγορίας), ώστε να μεταδίδονται ζωντανά οι παρτίδες των παιδιών από την ιστοσελίδα.

Στις 16:35 δόθηκε το σύνθημα της έναρξης των χρονομέτρων και τα χαμόγελα έδωσαν τη θέση τους – ως δια μαγείας – σε προσωπάκια σκεφτικά, προβληματισμένα, μερικά συνοφρυωμένα. Οι συνοδοί, αφού φωτογράφησαν τα παιδιά τους για μερικά λεπτά, αποχώρησαν διακριτικά.

Οι συμμετοχές είναι και φέτος αρκετές. Ειδικότερα, ανά κατηγορία:

Αγόρια Κ-08   29

Αγόρια Κ-10   37

Αγόρια Κ-12   51

Αγόρια Κ-14   41

Αγόρια Κ-16   40

Κορίτσια Κ-08   13

Κορίτσια Κ-10   12

Κορίτσια Κ-12   21

Κορίτσια Κ-14   21

Κορίτσια Κ-16   19

 

Το επίπεδο των συμμετεχόντων είναι πολύ υψηλό, καθώς όμως η κλήρωση του 1ου γύρου δεν έχει ενδιαφέρον, θα αναφερθούμε στα επόμενα δελτία μας αναλυτικότερα ανά κατηγορία.

Μια ακόμα καινοτομία στη διοργάνωση, είναι η στοχευμένη ανάλυση παρτίδων από τον  FIDE Trainer Νίκο Ντίρλη, με εκπαιδευτικό πάντα χαρακτήρα, που θα βρίσκετε κάθε μέρα στο site της διοργάνωσης (http://www.essp.gr/neanika13/).

Αύριο η μέρα θα είναι δύσκολη, καθώς περιλαμβάνει δύο γύρους, με τον ένα να ξεκινά στις 9:30 (2ος γύρος) το πρωί και τον επόμενο στις 17:00 το απόγευμα (3ος γύρος). Καλή ξεκούραση λοιπόν, αφού η μέρα είχε και ταξίδι για τους περισσότερους και θα τα ξαναπούμε αύριο Τρίτη.

 

Γραφείο Τύπου

Διαμάντης Νίκος

© Copyright Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα Σκάκι 2013 - Theme by Pexeto