Δελτίο τύπου 7ης αγωνιστικής

0

Δύο γύροι ακόμα για να ολοκληρωθούν όλα τα φετινά Νεανικά πρωταθλήματα, με τους υπολογισμούς και τις «βαριάντες» για το ποιοι και ποιες θα είναι οι πιθανότεροι  νικητές να φτάνουν στα ύψη.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φυσικά μαγνητίζουν οι μεγάλες κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών:

Στην Α-16 καμία αλλαγή στις τρεις πρώτες θέσεις, μετά την ισοπαλία Σταθόπουλου – Ροϊνού και αυτή των Γουλούτη – Κούρκουλου-Αρδίτη. Στα μετάλλια ίσως και ο Καλογερής, εξαιρετική η εμφάνιση και της Τσολακίδου, αφού η κατηγορία είναι open.

Στην Κ-16 η Μαρκάκη παίρνει κεφάλι πλέον, ακολουθεί η Προκοπίου, και στον επόμενο γύρο μάλλον χαλαρά θα είναι τα πράγματα για τις τρεις πρώτες σκακιέρες.

Και στα 14χρονα όμως είχαμε ενδιαφέροντα χθες:

Οι ήττες των πρωτοπόρων της Α-14, Κελιρέ και Κουσκούτη προκάλεσαν ανακατατάξεις φέρνοντας τρεις στους 5,5 βαθμούς κι άλλους πέντε στους 5 βαθμούς. Όλα ντέρμπι στον 8ο γύρο πια!

Στα Κ-14 η Αβραμίδου πήρε διαφορά 1,5 πόντου από τις Μόσχου, Κόκκοτα και Κόκκοτα που την ακολουθούν με 5.

Ο Ιωαννίδης δε λέει να ξεφύγει σε βαθμούς. (6,5) στην Α-12. Επτά θέσεις με 1,5 πόντο διαφορές συνολικά. Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά στους δυο τελευταίους γύρους και για αυτή τη κατηγορία.

Στα Κ-12 τώρα, Δασκαλάκη με 6 βαθμούς, Βοζινάκη με 5,5 , Χρυσογγέλου με 5, Κούτα και Πραματευτάκη με 4,5. Μετρήστε πόσα μπορούν να συμβούν σε δύο ακόμα γύρους!

Στις μικρές κατηγορίες τα σενάρια δεν είναι ευκολότερα:

Α-10, με Κατοπόδη ακόμα μπροστά, αλλά μισό βαθμό μόνο. Αμπελακιώτης, Αλεξάκης, Σπυρόπουλος δε θα του αφήσουν εύκολα το χρυσό μετάλλιο.

Στα Κ-10, η Τσιβελεκίδου ξεχώρισε πλέον έναν ολόκληρο βαθμό. Και δείχνει να τον κρατά ως το τέλος.

Α-08, τρεις σκακιέρες το Σαββάτο με ισόβαθμους αντιπάλους. Εύκολη ήταν η κλήρωση, όχι όμως και τα αποτελέσματα. 2 ισοβαθμούν μπροστά, 5 στη δεύτερη θέση!

Στην Κ-08 τέλος, η Καραβιτάκη δείχνει να χαλαρώνει ήδη, με 5 βαθμούς. Κατσιδήμα και Κουκουμπή με 3,5.

Σαββατοκύριακο με δύο γύρους και μια απονομή ακολουθεί. Σήμερα 16:30 ο προτελευταίος γύρος, την Κυριακή 9:30. Όσοι και όσες έχουν καθαρίσει τα πιάτα τους, θα απολαύσουν και κανένα μπανάκι, καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει. Οι υπόλοιποι, προπονήσεις στα δωμάτια για μια καλύτερη τελική εμφάνιση. Πάμε για το finish δυνατά!

 

 

Γραφείο Τύπου

Διαμάντης Νίκος

© Copyright Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα Σκάκι 2013 - Theme by Pexeto