Δελτίο τύπου 5ης και 6ης αγωνιστικής

0

Διπλοί γύροι και σήμερα για παίδες και κορασίδες στην Πάτρα, αλλά η διοργάνωση «κυλάει» ομαλά και κανείς δε δείχνει σημάδια κούρασης.

Με την ολοκλήρωση του πρωινού γύρου στις πρώτες σκακιέρες ανά κατηγορία είδαμε τα εξής ενδιαφέροντα:

Στην Α-08, οι δύο πρώτες σκακιέρες είχαν νίκη των λευκών και οι δύο επόμενες ισοπαλίες. Αυτό έφερε μια «αναταραχή» στους βαθμούς των πρώτων …οκτώ, οπότε τα προγνωστικά δεν επιτρέπονταν ακόμα. Ο Γαβριήλ πάντως ήταν πρώτος με 5.

Στην Α-10, οι δύο πρωτοπόροι με την ισοπαλία τους διατήρησαν τις θέσεις τους στην κατάταξη, όμως ο Αλεξάκης τους πρόφτασε, λόγω νίκης του επί του Βαρδάκα.

Γιαννουλάκης – Ιωαννίδης ισοπαλία στην Α-12 και το ενδιαφέρον ανέβηκε αισθητά. Επίσης η νίκη του μαύρου Σερμπετσιδάκη στη δεύτερη σκακιέρα έβαλε κι άλλους στο παιχνίδι των βαθμών.

Κ-12, με Δασκαλάκη να παίρνει προβάδισμα επί της Πετράκη το πρωί, και η Χρυσογγέλου με άνετη νίκη επί της Καραθανάση να μην τις αφήνει να ξεχωρίσουν. Βοζινάκη και Κούτα επίσης από τις σκακιέρες 3 και 4, ακολούθησαν με 3,5 βαθμούς.

Ο Κελιρές στην Α-14 κράτησε την πρωτοπορία του με 5 βαθμούς, εμφανίστηκαν όμως «νέα» ονόματα στους 4 βαθμούς.

Ο περίπατος της Αβραμίδου συνεχίστηκε στην Κ-14, όπως είπαμε και χθες.

Στη μεγάλη κατηγορία των αγοριών Α-16, με 5 βαθμούς ο Κούρκουλος-Αρδίτης, με 4,5 ο Σταθόπουλος, αλλά ακολουθούσε και απογευματινός γύρος…

Κ-16, Κ-10 και Κ-08 τις είδαμε σήμερα μόνο στον απογευματινό γύρο, αφού παίζουν επτά συνολικά, ο οποίος ξεκινούσε στις 17:00.

Η γενική εικόνα με τη λήξη της τέταρτης ημέρας αγώνων ήταν κάπως έτσι:

Α-08, Φιδριλάκης και Γαβριήλ με 5 βαθμούς – αφού στο μεταξύ τους τελευταίο ματς κέρδισε ο πρώτος – με τρεις ακόμα να τους κυνηγούν με 4,5 βαθμούς.

Κ-08, στον 4ο τους γύρο, η Καραβιτάκη αύξησε τη διαφορά της από τη Λαγογιάννη με τη μεταξύ τους παρτίδα. Αντιμέτωπη τώρα με την Καρτσιδήμα.

Α-10, οι ισορροπίες διατηρήθηκαν, αφού είχαμε ισοπαλίες στις δύο πρώτες σκακιέρες και νίκη του λευκού στην τρίτη. Ο Κατοπόδης παραμένει πρώτος.

Κ-10, η Τσιβελεκίδου με τη νίκη της κρατά την πρώτη θέση, η Κούτα επίσης και Μιχαηλίδου περνάνε δεύτερες. Στον επόμενο (5ο γύρο τους) θα ξεκαθαρίσει μάλλον η κατάσταση.

Α-12, νίκες και οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας, καμία ισοπαλία μέχρι και την 8η σκακιέρα, οπότε η κατάταξη έχει τα πάνω-κάτω …αλλά από την τρίτη θέση και κάτω. Τα πρώτα παιχνίδια σήμερα μοιάζουν εύκολα. Θα δούμε όμως.

Κ-12,η Δασκαλάκη συνεχίζει να οδηγεί, με τη Βοζινάκη να ακολουθεί δεύτερη, αφού νίκησε με τα μαύρα. Τα Χανιά πάντως κερδισμένα είναι σίγουρα!

Α-14, όπως και στα αντίστοιχα κορίτσια παρακάτω, οι ισοπαλίες κρατάνε το ενδιαφέρον ανοιχτό, αλλά για μετά τη δεύτερη θέση απ’ ότι φαίνεται. Νίκη του λευκού Θεοδώρου στην τρίτη σκακιέρα.

Κ-14, με τις ισοπαλίες στις δύο πρώτες σκακιέρες τίποτα δεν άλλαξε στην κατάταξη, και με τη νίκη της μαύρης στην τρίτη φαίνεται να ζεστάθηκε σιγά-σιγά και η Μόσχου (4 βαθμούς).

Α-16, ισοπαλίες σε 1η και 3η, μαύρος νικητής στη δεύτερη. Η κατάταξη έχει Κούρκουλο (5,5), Σταθόπουλο και Ροϊνό (5), Γουλούτης (4,5 με τη νίκη του επί του Νικολάου), και έξι ισοβαθμούν έπειτα (4). Συναρπαστική η συνέχεια.

Κ-16, η Μαρκάκη μπροστά με 4, μετά τη νίκη της επί της Λιάπη-Ζενεμπίση (3 βαθμούς), η Παπαθανασίου με 3,5 περνά δεύτερη και στον επόμενο γύρο θα έχει τα λευκά στη 1η σκακιέρα.

Και σε αυτή τη διπλή μέρα, η κούραση ήταν ολοφάνερη από τις ισοπαλίες στις πρώτες σκακιέρες. Ίσως πάλι, να οφείλεται στο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Τρεις γύροι ακόμα.

Καλή ξεκούραση γιατί πλησιάζουμε στην τελική ευθεία.

Γραφείο Τύπου
Διαμάντης Νίκος

© Copyright Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα Σκάκι 2013 - Theme by Pexeto