ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

12.12.2009 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 16.12.2009

Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίασή του της 12.12.2009 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα.

1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ της 06.11.2009.

2. Επικυρώθηκαν τα πρακτικά της επιτροπής μεταγραφών. Οι σκακιστές που μεταγράφηκαν, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με το νέο τους σωματείο με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, εξαιρουμένων όσων μεταγράφηκαν βάσει του άρθρου 14 που δικαιούνται ν΄ αγωνίζονται από σήμερα.

3. Έπειτα από εισήγηση της επιτροπής προπονητών έγιναν αποδεκτά τα παρακάτω:

α. Διοργάνωση ημερίδας στην Αθήνα προς το τέλος Ιανουαρίου 2010 στα γραφεία της ΕΣΟ ή κάποιου συλλόγου που θα προσφέρει το χώρο του, με αντικείμενο τα προπονητικά προγράμματα ελπίδων και επιλέκτων.

β. Αποστολή στη ΓΓΑ δύο επιστολών σχετικά με θέματα αναγνώρισης προπονητών σκακιού και σχολών προπονητών. Με βάση το παραπάνω θα ήταν χρήσιμο για όσους προπονητές δεν έχουν εγγραφεί ακόμα στο μητρώο προπονητών της ΕΣΟ να το πράξουν, γιατί ένα από τα αιτήματα της ομοσπονδίας είναι η αναγνώριση όσων προπονητών είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο προπονητών που τηρεί η ΕΣΟ.

4. Λόγω των συνεχιζόμενων και μεγάλων προβλημάτων στη διοικούσα επιτροπής της ΤΕΣΣΑΣ που οφείλεται στην έλλειψη συνεργασίας των μελών της, το ΔΣ αποφάσισε την παύση της λειτουργίας της. Τη διοίκηση της ΤΕΣΣΑΣ αναλαμβάνει η ΕΣΟ διά του εφόρου αγώνων έως ότου δημιουργηθεί ένωση.

Δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα της Ευβοϊκής ΕΣ για ένταξη στην ΕΣΣΝΑ.

5.Εγκρίθηκαν οι παρακάτω προκηρύξεις για το 2010 και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ στις αμέσως επόμενες ημέρες:

—Γενική προκήρυξη πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων παίδων – κορασίδων (8-16 ετών).
—Γενική προκήρυξη πανελλήνιων σχολικών πρωταθλημάτων (ατομικό και ομαδικό)
—Γενική προκήρυξη πανελλήνιου ομαδικού κυπέλλου
—Συμπληρωματική προκήρυξη πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων νέων – νέων γυναικών μέχρι 20 ετών (Περιστέρι 3-9/1/2010)
—Συμπληρωματική προκήρυξη πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων εφήβων – νεανίδων μέχρι 18 ετών (Περιστέρι 3-9/1/2010)

6. Συζητήθηκαν οι εισηγήσεις της τεχνικής επιτροπής για θέματα που αφορούν στην τελική φάση του πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος Α΄ εθνικής κατηγορίας για το 2010. Το συμβούλιο πήρε αποφάσεις για το γενικό πλαίσιο στο οποίο θα κυμανθούν οι όποιες αλλαγές και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν σε επόμενη συνεδρίαση του και θα συμπεριληφθούν στη σχετική προκήρυξη.

7. Εγκρίθηκαν οι προδιαγραφές ανάληψης των παρακάτω διοργανώσεων της ΕΣΟ για το 2010 όπως έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ:

—Πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα (ατομικό και ομαδικό)
—Τελική φάση των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων παίδων-κορασίδων (8-16 ετών).
—Τελική φάση του 38ου πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής κατηγορίας και final four ομαδικού κυπέλλου.

Οι προσφορές για τα σχολικά πρέπει να κατατεθούν σφραγισμένες, μέχρι και την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 13:00΄, ενώ για τα ατομικά παίδων-κορασίδων και την Α’ εθνική – final four, μέχρι και την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 και ώρα 13.00.

8. Εγκρίθηκε κατ’ αρχήν, η πρόταση του ΣΟ Καβάλας για ανάληψη των ανοιχτών πρωταθλημάτων του 2010 και η ενσωμάτωση τους στο 19ο όπεν δ.τ. Καβάλας με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποια αντίστοιχη πρόταση από άλλο διοργανωτή. Η οριστικοποίηση της ανάθεσης θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, όπου θα καταρτισθεί και το αγωνιστικό πρόγραμμα των δ.τ που θα διοργανωθούν στην Ελλάδα μέσα στο 2010.

9. Εγκρίθηκαν οι εξής εθνικοί τίτλοι: Σ. Μαλικέντζος (ΕΣΘ) και. Κ. Κολιόπουλος (ΑΟ «Ζήνων» Γλυφάδας) ΟΜ.

10. Διαβάστηκαν οι εκθέσεις των ΟΠ και του αρχηγού αποστολής για το πανευρωπαϊκό ομαδικό πρωτάθλημα στο Νόβι Σαντ (22-30/10/2009).

11. Εγκρίθηκαν οι μεταβάσεις των παρακάτω αθλητών για συμμετοχή σε δ.τ. στο εξωτερικό:
α. Οικονομοπούλου Μαρίας, Λονδίνο 8-15/12/2009
β. Ιλαντζή Σπύρου, Τσεχία 7-15/1 και 16-23/1/2010.