ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγώνας σιμουλτανέ στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας

 Άλλη μια εκδήλωση σε Κατάστημα Κράτησης, διοργάνωσε η ΕΣΟ στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού BeActive.

Την Παρασκευή 28/9 το απόγευμα, ο σκακιστής της ΣΕ Βόλου Μιχάλης Αγγελής, αντιμετώπισε ταυτόχρονα 16 σκακιστές (κρατούμενους, υπαλλήλους και τέκνα υπαλλήλων) στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας.

Νωρίτερα ο Χρήστος Πιλάλης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο., έκανε παρουσίαση των βασικών αρχών του σκακιού και της χρησιμότητάς του μέσα στη φυλακή και παρέδωσε πολλά βιβλία που έδωσαν για τους συμμετέχοντες τόσο ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, όσο και η Ianos αλυσίδα πολιτισμού. Έδωσε επίσης εκ μέρους της ΕΣΟ αναμνηστικά μπλουζάκια με το λογότυπο της, σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η ΕΣΟ ευχαριστεί το Συμβούλιο του  καταστήματος κράτησης και ιδιαίτερα τη Διευθύντρια Ευμορφία Σαμαρά, που αγκάλιασε με κάθε τρόπο από την πρώτη στιγμή την ιδέα μιας εκδήλωσης με σκάκι στην Κασσαβέτεια και παρακολούθησε την εκδήλωση σε όλη τη διάρκεια της.

Ευχαριστεί επίσης το Ιεραποστολικό Κέντρο Αλμυρού “Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης”, που ανέλαβε το κέρασμα στους συμμετέχοντες προσφέροντας στο τέλος του αγώνα γλυκά και αλμυρά εδέσματα καθώς και αναψυκτικά. Καθώς και το σκακιστή και φωτογράφο Αντρέα Κοντοκάνη για τη φωτογραφία που μας παρείχε για το υλικό προβολής των εκδηλώσεων BeActive.

Η εβδομάδα BeActive συντονίζεται και υποστηρίζεται σε όλα τα επίπεδα, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.