ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγώνες σιμουλτανέ σε καταστήματα κράτησης Αυλώνα και Κορυδαλλού

Το ενδιαφέρον πολλών κρατούμενων συγκέντρωσαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού BeActive,  στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αυλώνα (Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα) και στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Κορυδαλλού. Και στις δυο εκδηλώσεις η ΕΣΟ παρέδωσε στους κρατούμενους που συμμετείχαν, πολλά βιβλία που έδωσαν για αυτούς τόσο ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, όσο και η Ianos αλυσίδα πολιτισμού. Στον Αυλώνα ο σκακιστής Ηλίας Πετράκης αντιμετώπισε ταυτόχρονα πολλούς μαθητές/ κρατούμενους και απάντησε σε απορίες τους γύρω από το σκάκι. Στον Κορυδαλλό ο Χρήστος Πιλάλης, μέλος του ΔΣ της ΕΣΟ, έκανε  μια εκτενή παρουσίαση βασικών αρχών του σκακιού αλλά και της χρησιμότητας του αθλήματος μας μέσα στη φυλακή και στη συνέχεια αντιμετώπισε ταυτόχρονα τους μαθητές του Σχολείου (δυο τμήματα διαδοχικά). Και στις δυο εκδηλώσεις η ΕΣΟ έδωσε ως αναμνηστικά, μπλουζάκια με το λογότυπο της, σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η ΕΣΟ ευχαριστεί τα Συμβούλια των δυο καταστημάτων κράτησης και ιδιαίτερα τους Διευθυντές τους. Ευχαριστεί επίσης τους διευθυντές των Σχολείων Νίκο Αρμένη και Παγώνα Κουτούλα για την άμεση ανταπόκριση στην πρόταση μας να γίνου οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, αλλά και για τη βοήθεια στην πραγματοποίηση τους. Ευχαριστεί το Πάντειο Πανεπιστήμιο με το οποίο και συνδιοργάνωσε την εκδήλωση του Κορυδαλλού, τον καθηγητή Πληροφορικής του ΣΔΕ Κορυδαλλού Δημήτρη Ζάχο και τον Αντρέα Κοντοκάνη για τις φωτογραφίες που μας παρείχαν.

Τη σκυτάλη των εκδηλώσεων BeActive της ΕΣΟ παίρνει ο αγώνας σιμουλτανέ που θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 28/9 στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσαβέτειας και ο επίσης αγώνας σιμουλτανέ το Σάββατο 29/9 στις 3 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία Ηρακλείου ΗΣΑΠ, με ελεύθερη συμμετοχή σε όλες και όλους. Η εκδήλωση στο Ηράκλειο Αττικής γίνεται σε συνεργασία με τη Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου και το Δήμο Ηρακλείου.

Η εβδομάδα BeActive συντονίζεται και υποστηρίζεται σε όλα τα επίπεδα, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.