ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλη νίκη της Σταυρούλας Τσολακίδου στις ΗΠΑ

Για μια ακόμα φορά η Σταυρούλα Τσολακίδου πέτυχε σημαντική νίκη με την κατάκτηση της 2ης θέσης στο  ισχυρό «κλειστό» διεθνές τουρνουά Saint Louis Norm Congress 2018 στο Saint Louis των ΗΠΑ.

Στο τουρνουά που διοργάνωσε από 8 έως 13 Φεβρουαρίου ο πολύ γνωστός και δραστήριος σκακιστικός σύλλογος της πόλης, εκτός από την Σταυρούλα προσκλήθηκαν και συμμετείχαν 4 Γκραν Μετρ (GM), 4 Διεθνείς Μετρ (ΙΜ) και 1 Γκραν Μετρ γυναικών από 6 χώρες.

Η Σταυρούλα σε 9 αγώνες πέτυχε 4 νίκες και 3 ισοπαλίες ενώ έκανε μόνο 2 ήττες. Συγκέντρωσε συνολικά 5,5  βαθμούς που την έφεραν μόνη της στη 2η θέση πίσω από τον GM Pavlo Vorontsov από την Ουκρανία που ήρθε πρώτος με 6 βαθμούς.

Η απόδοσή της στους αγώνες σύμφωνα με το σύστημα διεθνούς αξιολόγησης της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) ήταν 2556, έφτασε δηλαδή σε επίπεδο απόδοσης Γκραν Μετρ (GM) ανδρών!

Και αυτό το αποτέλεσμα της Σταυρούλας  δικαιώνει την επιλογή της COSMOTE, που ενισχύει και υποστηρίζει χορηγικά την προσπάθεια της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων:  https://www.uschesschamps.com/2018-saint-louis-norm-congress/overview