ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ RAPID ΚΑΙ BLITZ 2016

eso1Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν τα φετινά πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα Rapid και Blitz στο ξενοδοχείο «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ» στη Θεσσαλονίκη από 28 έως 30/10/2016 με συνδιοργανωτή τον ΣΣ Πεύκων.

Τα πρωταθλήματα ήταν ενσωματωμένα στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Σκακιού Rapid και στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Σκακιού Blitz αντίστοιχα.

Στο τουρνουά blitz συμμετείχαν 160 σκακιστές και σκακίστριες από 5 χώρες και στο rapid 191 σκακιστές και σκακίστριες από 4 χώρες.

Στο πρωτάθλημα Ελλάδας Blitz είχαμε 8 αθλητές να ισοβαθμούν στην 1η θέση με 8,5 βαθμούς. Σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Αλεξιάδης και ακολούθησαν στη 2η και 3η θέση ο Θάνος Μαστροβασίλης και ο Δημήτρης Λαδόπουλος αντίστοιχα.

Στην κατάταξη των γυναικών Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Blitz αναδείχθηκε η Αναστασία Αβραμίδου με 8,5 βαθμούς. Την 2η και 3η θέση κατέλαβαν αντίστοιχα η Κατερίνα Παυλίδου και η Μαρία – Ιωάννα Λεμονή που ισοβάθμησαν με 7 βαθμούς.

Στη γενική κατάταξη του διεθνούς τουρνουά Blitz 1ος ήταν ο GM Kiril Georgiev με 11,5/12 και ακολούθησαν με 9,5 βαθμούς ο ΙΜ D. Stojanovski και  ο GM Krum Georgiev.

Πρωταθλητής Ελλάδας στο Rapid αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος ο οποίος με 9 βαθμούς σε 10 αγώνες κατέλαβε την 1η θέση και στη γενική κατάταξη του διεθνούς Rapid. Ο Θάνος Μαστροβασίλης κατέλαβε την 2η θέση τόσο στη γενική κατάταξη όσο και στο πρωτάθλημα Ελλάδας επικρατώντας στα κριτήρια ισοβαθμίας του Λάμπρου Γιαννουλάκη που ήρθε 3ος στην κατάταξη του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στις γυναίκες στο Rapid αναδείχθηκε η Κατερίνα Παυλίδου με 7,5 βαθμούς, 2η ήταν η Αναστασία Αβραμίδου με 7 και 3η η Γεωργία Γράψα με 6,5.

Στην γενική κατάταξη του διεθνούς Rapid πίσω από τον Αλέξανδρο Παπασημακόπουλο και το Θάνο Μαστροβασίλη 3ος σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας τερμάτισε ο Kiril Georgiev με 8 βαθμούς.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στην ιστοσελίδα.

http://chess-results.com/tnr240639.aspx?lan=1