ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17 νίκες, 3 ισοπαλίες για τον Ανατόλυ Κάρποβ στη Θεσσαλονίκη

1-karpov-simoultaneΆρχισαν στη Θεσσαλονίκη, στο εμπορικό κέντρο mediterranean cosmos την Παρασκευή 14/10 και συνεχίζονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του φετινού αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας, στο πλαίσιο του σκακιστικού φεστιβάλ «Chessnale Thessaloniki 2016».

Το απόγευμα της Κυριακής 16/10 ο 12ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής και μέλος του Ρωσικού Κοινοβουλίου Ανατόλυ Κάρποβ αντιμετώπισε σε αγώνα σιμουλτανέ 20 νεαρούς ταλαντούχους σκακιστές και σκακίστριες σωματείων της Θεσσαλονίκης, με τους οποίους σημείωσε 17 νίκες και 3 ισοπαλίες (Κουκουμπή Αθανασία Άννα, Λαγογιάννη Νίκη Βασιλική, Σαλίφογλου Ιωάννης Αλέξανδρος).   Στον ίδιο χώρο και ταυτόχρονα, σιμουλτανέ έδωσε και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Κιρσάν Ιλιουμτζίνοβ, όπου αντιμετώπισε 7 μικρούς σκακιστές και σκακίστριες σημειώνοντας 5 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν η κα Ιρίνα Ροντνίνα, μέλος επίσης του  Ρωσικού Κοινοβουλίου και 3 συνεχόμενες φορές Χρυσή Ολυμπιονίκης στο καλλιτεχνικό πατινάζ, ο Πρόεδρος της ΕΣΟ και Αναπληρωτής Πρόεδρος της FIDE Γιώργος Μακρόπουλος και πλήθος κόσμου.

Το βράδυ της Κυριακής, η ΕΣΟ παρέθεσε δείπνο στο ξενοδοχείο MAKEDONIA PALACE στο οποίο, εκτός των ξένων επισήμων, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων. Συγκεκριμένα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Τάσος Κουράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βασίλης Ανατολίτης, οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης κ.κ. Κώστας Γκιουλέκας από τη ΝΔ,  Γεώργιος Αρβανιτίδης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Αθανάσιος Βαρδαλής από το ΚΚΕ, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα Αθλητισμού κ. Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης και ο κ. Κώστας Τσαρουχάς Διευθυντής του ΥΠΜΑΘ.

Παραβρέθηκαν ακόμη εκπρόσωποι της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, μέλη του ΔΣ της ΕΣΟ και της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Ν. Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής,  η  Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου και οι προπονητές GM Γιάννης Παπαϊωάννου και Θάνος Μαστροβασίλης.

[iframe src=”https://www.youtube.com/embed/fkYzytLEBjs” width=”560″ height=”315″]

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η Ομοσπονδία βράβευσε την 2 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κορασίδων και πρόσφατα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νεανίδων, την 16χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου.

Η ΕΣΟ ευχαριστεί θερμά τον κ. Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος απέδειξε για μια ακόμη φορά έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το ελληνικό και παγκόσμιο σκάκι με την οικονομική στήριξη όλων των  εκδηλώσεων. Η μετακίνηση των Ρώσων επισήμων, η φιλοξενία τους στο ξενοδοχείο MAKEDONIA PALACE, η εκδήλωση και η βράβευση της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συνδρομή του.

Για να δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις και τα ονόματα των παιδιών που συμμετείχαν στα σιμουλτανέ , πατήστε εδώ.