ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αήττητη η εθνική ομάδα ανδρών στην 42η Σκακιστική Ολυμπιάδα !

logobakuolympiad2016Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 13/9 η 42η Σκακιστική Ολυμπιάδα που διοργανώθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν από 2 έως 13/9. Η Σκακιστή Ολυμπιάδα αποτελεί για το σκάκι τη σπουδαιότερη διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων τόσο από άποψη συμμετοχών (στους αγώνες συμμετείχαν 836 σκακιστές από 170 χώρες στους άνδρες και 662 σκακίστριες από 130 χώρες στις γυναίκες), όσο και από άποψη δυναμικότητας αφού για άλλη μια φορά συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι σκακιστές και σκακίστριες προεξεχόντων των 2 παγκόσμιων πρωταθλητών: του Νορβηγού Μάγκνους Κάρλσεν στους άνδρες και της Κινέζας Χου Γιφάν στις γυναίκες.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα στους άνδρες σημειώνοντας 15 βαθμούς με 4 νίκες και 7 ισοπαλίες. Η εθνική μας, μαζί με την ομάδα των ΗΠΑ που κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο, ήταν οι μόνες ομάδες που τερμάτισαν αήττητες στους αγώνες!

Οι ΗΠΑ με 20 βαθμούς κατάκτησαν την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο ενώ η Ουκρανία με τους ίδιους βαθμούς ήρθε τελικά 2η σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας. Η Ρωσία με 18 βαθμούς κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

Με την εθνική μας που ισοβάθμησε στις θέσεις 11 έως 23 σε σύνολο 170 ομάδων, αγωνίστηκαν οι: Παπαϊωάννου Γιάννης, Μαστροβασίλης Δημήτρης, Μπανίκας Χρήστος, Μαστροβασίλης Θάνος και Χαλκιάς Στέλιος.

Στις γυναίκες η ομάδα της Κίνας με 20 βαθμούς κατάκτησε την 1η θέση με την Πολωνία και την Ουκρανία να ακολουθούν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Η εθνική μας ομάδα γυναικών αποτελούμενη από τις: Τσολακίδου Σταυρούλα,  Παυλίδου Κατερίνα, Αβραμίδου Αναστασία, Μαρκαντωνάκη Χαριτωμένη και Κουβάτσου Μαρία, συγκέντρωσε 12 βαθμούς και ισοβάθμησε στις θέσεις 44 έως 58 σε σύνολο 134 ομάδων.

Συνοδός – προπονητής για τους άνδρες ήταν ο GM Σπύρος Καπνίσης και για τις γυναίκες η WGM Άννα-Μαρία Μπότσαρη. Αρχηγός αποστολής ο έφορος εθνικών ομάδων Μιχάλης Καλοσκάμπης.

Αναλυτικές πληροφορίες, αποτελέσματα, βαθμολογίες, φωτογραφικό υλικό κλπ στην ιστοσελίδα http://www1.bakuchessolympiad.com