ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 2015

33ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (FINAL 8)

Αριθ. Πρωτ. 95403/12-6-2015

33ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (FINAL 8)

1 και 2/7/2015

 

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Διεξαγωγή τελικής φάσης /Final 8 (1 και 2/7/ 2015).

 

2. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με σύστημα νοκ-άουτ στο Ρίο Αχαΐας σε αίθουσα του ξενοδοχείου Porto Rio την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015.

 

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΏΝΩΝ

Στο Final 8 δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παρακάτω σωματεία που προκρίθηκαν από τα μπαράζ:

 

  • ΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΟΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
  • ΛΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
  • ΣΑ ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΟ ΙΚΑΡΙΑΣ
  • ΣΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ
  • ΑΜΕΣ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ
  • ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

Στους προημιτελικούς (φάση των 8) οι προαναφερόμενες ομάδες θα αγωνισθούν σύμφωνα με την υπάρχουσα κλήρωση (έγινε στα γραφεία της ΕΣΟ στις 8/06/2015):

 

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ 1/7/2015 (10:30)
# 8 ΟΜΑΔΕΣ
  (ΛΕΥΚΑ) (ΜΑΥΡΑ)
1 ΛΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΜΕΣ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ
2 ΣΑ ΧΑΝΙΩΝ ΟΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
3 ΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΟ ΙΚΑΡΙΑΣ
4 ΣΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Ο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

Την Τετάρτη 1/7/2015 μισή ώρα πριν την έναρξη των προημιτελικών (09:30) θα πραγματοποιηθεί ελεύθερη κλήρωση για τα ζευγάρια και τα χρώματα των ημιτελικών, καθώς και για το χρώμα στην 1η σκακιέρα για τον τελικό και μικρό τελικό.

 

Οι προημιτελικοί (8 ομάδες) θα διεξαχθούν την Τετάρτη 1/7 στις 10:30 το πρωί,  οι ημιτελικοί (4 ομάδες) την ίδια μέρα στις 17:30 και οι τελικοί την Πέμπτη 2/7 στις 11:00 το πρωί.

 

  1. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Διευθυντής Αγώνων ορίσθηκε ο κ. Γ. Γεωργόπουλος

 

  1. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Οι διαιτητές θα ορισθούν από την Κ.Ε.Δ.

Η επιτροπή εκδίκασης ενστάσεων θα ορισθεί στην τεχνική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη των αγώνων.

 

  1. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και ακόμη 30 λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Σκακιστής ή σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται (άρθρο 6.6 FIDE Laws of Chess).

Απαγορεύονται οι προτάσεις ισοπαλίας σε λιγότερες από 30 κινήσεις (άρθρο 9.1 FIDE Laws of Chess).

 

  1. ΙΣΟΠΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

Για τους προημιτελικούς (8 ομάδες) και τους ημιτελικούς (4 ομάδες) αγώνες σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το εξής κριτήριο (κριτήριο Βερολίνου): Η νίκη στην 1η  σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες, νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψη. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

 

Για τις συναντήσεις του μικρού και μεγάλου τελικού προβλέπεται ότι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, μετά από 10λεπτο διάλειμμα διεξάγεται επαναληπτικός αγώνας με αντίστροφα χρώματα και με χρόνο σκέψης 10 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα, με επαύξηση 10’’ ανά κίνηση (από την 1η κίνηση) με κανονισμούς παρτίδας γρήγορου σκακιού-ράπιντ. Αν και η επαναληπτική συνάντηση λήξει ισόπαλη μετά από νέο 10λεπτο διάλειμμα διεξάγεται νέα συνάντηση με νέα αντιστροφή χρωμάτων και με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα, με επαύξηση 3’’ ανά κίνηση (από την 1η κίνηση) με κανονισμούς παρτίδας μπλιτς.  Στην πρώτη επαναληπτική συνάντηση λευκά στην 1η και 3η σκακιέρα έχει η ομάδα που έπαιξε στις σκακιέρες αυτές με τα μαύρα στην κανονική συνάντηση. Στην δεύτερη επαναληπτική συνάντηση τα χρώματα αντιστρέφονται και πάλι. Σε όλες τις συναντήσεις οι ομάδες αγωνίζονται με την ίδια σύνθεση που έπαιξαν στον κανονικό αγώνα. Αν και οι δύο συναντήσεις λήξουν ισόπαλες τότε εφαρμόζεται το κριτήριο Βερολίνου στα αποτελέσματα της κανονικής συνάντησης.

 

  1. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ – ΔΙΑΜΟΝΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το κόστος φιλοξενίας διαμορφώνεται ως εξής:

Ξενοδοχείο 3*

–    43 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ή

–    40 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε 2κλινο δωμάτιο με προσθήκη κλίνης ή δίκλινο με προσθήκη 2 κλινών.

–    Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός μονόκλινων δωματίων με κόστος φιλοξενίας 69 € την ημέρα με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ).

–    Τα δωμάτια θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας. με βάση την ημερομηνία κατάθεσης της προκαταβολής.

Ξενοδοχείο 4*

–    49 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ή

–    46 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε 2κλινο δωμάτιο με προσθήκη κλίνης ή δίκλινο με προσθήκη 2 κλινών.

–    Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός μονόκλινων δωματίων με κόστος φιλοξενίας 78 € την ημέρα με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ).

–    Τα δωμάτια θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία κατάθεσης της προκαταβολής.

 

Διευκρινίζεται ότι οι παραπάνω τιμές θα ισχύσουν για απευθείας κρατήσεις και όχι μέσω ταξιδιωτικού γραφείου ή εταιρείας.

Σε ότι αφορά στα τετράκλινα δωμάτια, επειδή ο αριθμός του είναι περιορισμένος στο ξενοδοχείο, σε αυτή την περίπτωση η διαμονή θα παρέχεται σε δίκλινα δωμάτια ή με τη σύμφωνη γνώμη των πελατών θα μπορούν να διατεθούν κάποιες σουίτες με ανάλογη χρέωση (+80 € ανά δωμάτιο δηλ. 20€ επιπλέον κατ’ άτομο).

Η τιμολογιακή πολιτική του ξενοδοχείου Porto Rio διαμορφώνεται ως εξής: διαμονή στο κεντρικό κτίριο θα χρεώνεται με τιμές ξενοδοχείου 4 αστέρων ενώ διαμονή στα bungalows και στο Άρτεμις (μοτέλ) θα χρεώνεται με τιμές ξενοδοχείου 3 αστέρων.

 

Επισημαίνεται ότι το ξενοδοχείο Hotel Tzaki 3* θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που το Porto Rio δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλη την διοργάνωση.

 

 

 

 

Επειδή δεν έχει αποσαφηνισθεί πλήρως το οικονομικό πλαίσιο για το 2015 η ΕΣΟ δεν μπορεί να ανακοινώσει τώρα τις τυχόν καλύψεις των εξόδων μετακίνησης – συμμετοχής των ομάδων. Το Δ.Σ. της ΕΣΟ θα αποφασίσει σχετικά – σε προσεχή συνεδρίασή του – και εφόσον υπάρχουν πραγματικά δεδομένα ως προς τη χρηματοδότηση της Ομοσπονδίας

 

  1. ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ

Τα σωματεία έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν μόνο τους παρακάτω αλλοδαπούς σκακιστές:

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΙΤΛΟΣ ΕΛΟ
ΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ZAWADZKA JOLANDA WGM 2434
ΟΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ NAVARA DAVID GM 2751
ΣΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Ο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ DEBASHIS DAS GM 2508
ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ MACIEJA BARTLOMIEJ GM 2605
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ GANGULY SURYA GM 2625
ΕΟΑΟ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ KEMPINSKI ROBERT GM 2647
ΛΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ BORUCHOVSKY AVITAL GM 2517

 

 

  1. ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους Κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων. Ισχύει η γενική προκήρυξη  των αγώνων (Αριθ. Πρωτ   94990/24-12-2014) στα άρθρα που δεν διαφοροποιούνται.

 

 

 

Ο  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     
ΣΤΑΘΗΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ