ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

30.01.2010 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 02.02.2010

Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίαση της 30.01.2010 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα.

1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά συνεδρίασης του ΔΣ της 12.12.2009.

2. Προκηρύχθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας για την Παρασκευή 19 Μαρτίου και ώρα 15.00΄ στα γραφεία της ομοσπονδίας με επαναληπτική το Σάββατο 20 Μαρτίου και ώρα 11.00΄ στον ίδιο τόπο, με θέμα τον οικονομικό απολογισμό του 2009 (καθώς και θέματα που αποφασίσθηκαν στη συνέχεια της συνεδρίασης).

3. Εγκρίθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. β του Κανονισμού Εγγραφών-Μεταγραφών οι μεταγραφές των: α. ΒΛΟΓΙΑΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ από ΕΣ Αργολίδας στον ΣΣ Ναυπλίου «Ο Άγιος Νεκτάριος», β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ από ΕΣ Αργολίδας στον ΣΣ Ναυπλίου «Ο Άγιος Νεκτάριος», γ. ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ από ΓΑΣ Άμφισσας στον ΣΟ Παγκρατίου, δ. ΡΟΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ από ΕΦΕΤ στον ΕΟΣ Αχαρνών, ε. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ από ΑΟ «Αχαγιά ΄82» στον Ποσειδών ΑΟ Κ. Αλισσού, στ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ από ΑΟ «Αχαγιά ΄82» στον ΑΟ Ποσειδών Κ. Αλισσού, ζ. ΗΛΙΑΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ από ΣΠΜΑ«Ο Ευκλείδης» στον ΑΣ Ασπροπύργου«Άσπρος Πύργος»

4. Έγινε αναλυτική συζήτηση στο θέμα της κατηγοριοποίησης του σκακιού (όπως και των άλλων αθλημάτων) από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς και τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση του προεδρείου της ΕΣΟ με τον ΓΓΑ κ. Παν. Μπιτσαξή. Με βάση την πληροφόρηση ότι θα υπάρξει δραστική περικοπή της επιχορήγησης – θα φθάσει μόλις στις 450.000 € το 2010 (630.000 € το 2009) – αποφασίσθηκε: η σύνταξη ψηφίσματος διαμαρτυρίας που θα συζητηθεί στη ΓΣ του Μαρτίου, να συνεχισθεί ο κύκλος συζητήσεων, επαφών με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Παράλληλα να γίνουν προτάσεις από τα μέλη του ΔΣ για τη διαχείριση του ποσού των 450.000 €, όπως επίσης για εξεύρεση χορηγιών αλλά και αυτοχρηματοδότησης.

Με αφορμή σχετική επιστολή της ΓΓΑ για εκκαθάριση του μητρώου της σωματειακής βάσης της ομοσπονδίας, το ΔΣ αποφάσισε να εισηγηθεί στην επικείμενη ΓΣ τη διαγραφή αδρανών σωματείων (η σχετική λίστα έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας).

5. Εγκρίθηκε η εισήγηση της επιτροπής προπονητών για εγγραφή του Βασίλειου Σολωμού (ΣΟ Πατρών) στο μητρώο προπονητών που τηρεί η ΕΣΟ.

6. Το αίτημα της ΕΣΣΠ για διενέργεια οικονομικού ελέγχου στην ένωση από την ΕΣΟ (2007-2009), θα πρέπει να αντιμετωπισθεί από τα αρμόδια όργανα της ίδιας της ένωσης.

7. Οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή των διεθνών τουρνουά 2010 όπως έχει αναρτηθεί την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας. Τα φετινά ανοιχτά πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών εντάχθηκαν στο δ.τ. Μυτιλήνης (2-9/9/2010).

8. Οριστικοποιήθηκε η συγκρότηση των προεθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών σύμφωνα με τις προτάσεις των ομοσπονδιακών προπονητών ως εξής:
Προεθνική ανδρών: Ι. Παπαϊωάννου, Χρ. Μπανίκας, Στ. Χαλκιάς, Δ. Μαστροβασίλης, Θ. Μαστροβασίλης, Σπ. Καπνίσης, Ι. Γεωργιάδης και Αντ. Παυλίδης.
Προεθνική γυναικών: ΄Ελ. Ντέμπο, Α-Μ. Μπότσαρη, Μ. Μακροπούλου, Κ. Φαχιρίδου, Β. Παπαδοπούλου, Αλ. Στείρη, Ι. Μάκκα, Μ. Κουβάτσου.
Συζητήθηκε η πρόταση του Σλ. Μαριάνοβιτς για τους αθλητές που θα ενταχθούν στο κλιμάκιο που θα προπονεί μέχρι τέλος Ιουνίου. Κατ΄ αρχήν εγκρίθηκε η συμμετοχή των: Γ. Κανακάρη, Αναστ. Παυλίδη, Ν. Αγγελή, Ν. Γαλόπουλου, Ζ. Ιορδανίδου και Κ. Παυλίδου. Η τελική σύνθεση του κλιμακίου θα οριστικοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για την πολύ μεγάλη διάκριση της εθνικής ανδρών που κατάκτησε την 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Προύσα της Τουρκίας (3-14/1/2010).

9. Εγκρίθηκαν τα αιτήματα αθλητών και αθλητριών για μεταβάσεις σε δ.τ. στο εξωτερικό ως εξής:

Πλόβντιβ, 30/1 – 6/2/2010
Μ. Μακροπούλου, Αικ. Φαχιρίδου, Παντ. Τζουγανάκης, Αγγ. Παπαθανασίου, Ελ. Παπαθανασίου, Antic Dejan, Χαρ. Σκουλάκης, Γ. Καφετζής, Δήμ. Βάτκαλη, Χαρ. Τσακίρης, Αλ. Μόσχου, Δ. Σερεφίδου, Τρ. Μπακιρτζής, Αγγ. Καφετζή, Ι. Μιχαηλίδη, Α-Ρ. Φαχιρίδου, Στ. Θεοδώρου, Δημ. Μποζάνης, Δημ. Ζησιάδης, Μ. Κοντός, Ιάσ. Καφετζής, Δημ. Μητρίδης, Αλ. Χρυσοστομίδης, Γ. Γαβριηλίδης, Β. Σεβαστόπουλος, Ε. Κουναλάκης, Γ. Θεμελής, Γ. Νταλαμπίρας, Ε. Αλεξοπούλου, Δ. Γεωργάκης, Γ. Χαροκοπάκης, Β. Κόρογλου, Θ. Βασιλειάδης, Κλ. Μπάλλας, Αθ. Μπάλλας, Χαρ. Κόκκαλης, Α.-Μ. Δρακάκη, Μ. Κολτσάκη, Α. Τόμπρος, Δ. Παπακωνσταντίνου, Α. Κουτρούκης, Ευ. Σαχινίδης, Α. Μήτρου, Βασ. Μήτρου, Ηλ. Κακουσάτζε, Ελ. Κυριακίδης, Δήμ. Αμοιρίδου, Αχ. Σπυρλιάδης, Ι. Μηνάς

Πράγα, 8-15/1/2010
Δ. Καραγιάννης
Βουλγαρία, 11-17/1/2010
Γ. Νικολάου, Στ. Αργυρούδης, Γ. Γαβριηλίδης, Α. Αλεξίου
Γιβραλτάρ, 25/1 – 4/2/2010
Κ. Νικολαϊδης, Σπ. Καπνίσης, Στ. Χαλκιάς
Γερμανία, 1-5/4/2010
Φρ.-Βλ. Τσίρος, Δημ. Τσίρος
Γαλλία, 13-20/2/2010
Θ. Μαστροβασίλης
Μόσχα, 27/1-6/2/2010
Κ. Μαλαματάς, Ν. Κωνσταντόπουλος, Ι. Σωτηριάδου, Δ. Παλημέρης, Π. Τσιρώνης, Γ. Παπαδόπουλος
Μόσχα, 31/1 – 7/2/2010
Ευγ. Ιωαννίδης

10. Επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων ανδρών (Πύργος) και γυναικών (Αργοστόλι) 2009 και των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων νέων ανδρών – νέων γυναικών (Κ20) και εφήβων – νεανίδων (Κ18) (Περιστέρι) 2010.

11. Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ (12.12.2009) αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η άσκηση έφεσης στο Εφετείο Αθηνών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία γίνεται δεκτή η αγωγή των Ι. Τσουκαράκη, Οδ. Βαζελάκη, ΣΟ Ν. Φιλαδέλφειας κατά της ΕΣΟ για απόφαση της ΓΣ της 07.12.2008 και του πρακτικού της εφορευτικής επιτροπής. Η πρωτόδικη απόφαση δικαιώνει τους ενάγοντες, ενώ απορρίπτει το αίτημά τους να είναι προσωρινά εκτελεστή.