ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

29.05.2010 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίαση της 29.05.2010 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα.

1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά των συνεδριάσεων της 19/3 και της 17/5/2010.

2. Εγκρίθηκε το αίτημα του σωματείου Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Λέρου «Άρτεμη» για εγγραφή του στη δύναμη της ΕΣΟ.

3. Σύμφωνα με το άρθρο 14 περ. β του Κανονισμού Εγγραφών-Μεταγραφών της ΕΣΟ, εγκρίθηκαν οι αιτήσεις μεταγραφών των αθλητών:
α.  Ανδρικοπούλου Σοφίας από ΣΣ Κιάτου και Περιχώρων στον ΣΣ Ναυπλίου «Ο Άγιος Νεκτάριος».
β. Γιαννόπουλου Εμμανουήλ από ΣΟ «Γαλάζια Ακτή» Παραλίας Καλυβίων Αττικής στον ΣΑΣ Κορωπίου.

4. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η υποψηφιότητα του Γ.Μακρόπουλου στις επικείμενες εκλογές της FIDE και η στήριξη της ΕΣΟ στο ψηφοδέλτιο του Κ. Ιλιουμτζίνοβ.

5. Εγκρίθηκε  κατά πλειοψηφία το προπονητικό σεμινάριο που διοργανώνει ο ΑΜΟ «Ο Γαλαξίας» στη Χαλκιδική σε συνεργασία με τη FIDE, στο διάστημα 26/6 – 1/7/2010.

6. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με αναδρομική ισχύ – η εισήγηση της ΚΕΔ για τη σύνθεση της προσωρινής τοπικής επιτροπής διαιτησίας για την περιοχή Ανατ. Στερεάς – Εύβοιας αποτελούμενη από τους κκ Π.Μεγαλιό, Ευ.Κακκανά και Γ.Κουλαξουζίδη..

7.  Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των σωματείων: ΣΕ Βόλου, ΣΣ Λάρισας, ΣΟ Λαμίας, ΣΟ Βόρειας Εύβοιας, Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε με σωματεία της Κεντρικής Ελλάδας στις 23.05.2010 στον Άγιο  Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.  Από το ΔΣ της ΕΣΟ παραβρέθηκαν επίσης στη συνάντηση οι κ.κ. Ευσταθόπουλος, Σερετάκης και Τσουκαράκης. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ο διορισμός νέας διοικούσας επιτροπής στην Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας ως εξής:

Πρόεδρος:                               Σκόδρας Αστέριος
Α΄ Αντιπρόεδρος:                   Παπαδούλης Κωνσταντίνος
Β΄ Αντιπρόεδρος:                    Παγούνης Ηλίας
Γενικός Γραμματέας:              Παγουρόπουλος Γιώργος
Ειδικός Γραμματέας:               Βαϊοπούλου Παναγιώτα
Ταμίας:                                    Πήττας Νικόλαος
Έφορος ανάπτυξης και σχολικού σκακιού:            Γκουγκουμάτης Ευάγγελος
Έφορος αγώνων και υπεύθυνος υλικού:                  Ρέρρας Δημήτριος
Σύμβουλος:                             Κόλιας Λουκάς

Στην εν λόγω επιτροπή ανατίθεται η εκτέλεση του αγωνιστικού προγράμματος της ομοσπονδίας στην περιοχή και μέχρι να δοθεί λύση στο θέμα της ίδρυσης ενιαίας ένωσης.
Στους αγώνες της περιοχής Θεσσαλίας στην παρούσα φάση και μέχρι την οριστική λύση του θέματος, δικαίωμα συμμετοχής να έχουν και τα σωματεία: 1. ΣΟ Λαμίας, 2. Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας, 3. Αθλητικός Όμιλος Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδος «Ο Πήγασος», 4. Αθλητικός Σύλλογος Αμφίκλειας «Ο Διόνυσος», 5. ΣΟ Βόρειας Εύβοιας.
Η ΕΣΟ προτρέπει όλα τα σωματεία της Θεσσαλίας, Αν. Στερεάς και Εύβοιας ν΄ αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει πρόταση επίλυσης των προβλημάτων, όπως αυτά έχουν καταγραφεί και αναδειχθεί στις επαφές που είχαν εκπρόσωποί τους με τη διοίκηση της ΕΣΟ.

8. Έγινε συζήτηση για την τελική φάση του πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος Α’ εθνικής κατηγορίας (Περιστέρι 5-11/7/2010). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σχετική συμπληρωματική προκήρυξη όπως έχει αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας
Η ΠΣ Περιστερίου έκανε αποδεκτό αίτημα της ΕΣΟ να αναλάβουν τη διοργάνωση των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών για το 2010, καλύπτοντας όλα τα οργανωτικά έξοδα καθώς και τη διαμονή – διατροφή των αθλητών (πλην των οδοιπορικών τους).
Διευθυντής αγώνων για την Α’ εθνική κατηγορία και το final four του κυπέλλου ορίσθηκε ο κ. Θεόδωρος Φίλιος.

9. Τα μέλη ενημερώθηκαν για την επιστολή του ΣΟ Μυτιλήνης με την οποία ανακοινώθηκε η ματαίωση του δ.τ. στη Μυτιλήνη και φυσικά για την απόσυρση της πρότασης για ανάληψη των ανοιχτών πρωταθλημάτων Ελλάδας ανδρών – γυναικών για το 2010. Με αυτό το δεδομένο αποφασίζεται να γίνει μια διερευνητική επικοινωνία με τους διοργανωτές των άλλων μεγάλων δ.τ.  που θα διοργανωθούν μέσα στο καλοκαίρι για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ενδιαφέρον για συνδιοργάνωση των πρωταθλημάτων.

10. Σε απάντηση σχετικής επιστολής του ΣΣ Ναυπλίου «Ο Άγιος Νεκτάριος», που αφορά στη συμμετοχή κοινοτικής αθλήτριας στο ανοιχτό πρωτάθλημα γυναικών της ΕΣΣΠΕΠ και στο δικαίωμα πρόκρισής της στο αντίστοιχο πανελλήνιο πρωτάθλημα, να διευκρινισθεί ότι ενώ η συμμετοχή στα ανοιχτά πρωταθλήματα είναι ελεύθερη για αλλοδαπούς σκακιστές (κοινοτικούς ή μη), σύμφωνα με τις προκηρύξεις της ΕΣΟ, πρωταθλητές Ελλάδας ανακηρύσσονται μόνο οι Έλληνες σκακιστές. Κατά συνέπεια πρόκριση από τα προκριματικά πρωταθλήματα των ενώσεων και τοπικών επιτροπών  μπορούν να πάρουν μόνο οι Έλληνες σκακιστές που μπορούν να διεκδικήσουν και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

11. Εγκρίθηκε η εισήγηση του εφόρου εθνικών ομάδων κ. Καλοσκάμπη για τις συμμετοχές στα παγκόσμια πρωταθλήματα νέων ανδρών – γυναικών μέχρι 20 ετών (Πολωνία 2-17/8/2010) και στο αντίστοιχο μεσογειακό πρωτάθλημα που θα γίνει στα Χανιά από 31/8-8/9/2010 και έχουν ως εξής:
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ -20

  1. Αναστάσιος Παυλίδης
  2. Κατερίνα Παυλίδου

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ -20

  1. Ζωή Ιορδανίδου
  2. Γιώργος Γκούμας

12. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο της γενικής προκήρυξης του πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος  παίδων – κορασίδων μέχρι 16 ετών όπως έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

13. Η τελική φάση του πανελλήνιου ομαδικού κυπέλλου (final four) θα διεξαχθεί στο Περιστέρι στις 3 και 4/7/2010 σε αίθουσα του ΚΥΒΕ.

14. Εγκρίθηκε η διεξαγωγή του δ.τ. «Negroponte 2010» που θα διοργανώσει η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» στη Χαλκίδα από 9-17/8/2010.

15. Έγινε ενημέρωση για τις παρακάτω μεταβάσεις:
α. Αθ. Μαστροβασίλης, Ισπανία 3-12/5/2010
β. Γ. Καφετζής , Δ. Σερεφίδου και Θ. Χατζηπαντελή Βουλγαρία 5-9/5/2010
γ. Φρ.-Βλάσης Τσίρος, Ολλανδία 21-24/5/2010

16. Εγκρίθηκε κατ΄ αρχήν το αίτημα της ΣΑ Χανίων για συμμετοχή, αδάπανα για την ΕΣΟ, στη Σκακιστική Ολυμπιάδα Παίδων – Κορασίδων μέχρι 16 ετών, που θα γίνει στην Τουρκία 19-28/8/2010. Το σωματείο να ενημερώσει την ΕΣΟ για τη σύνθεση της ομάδας και να εξετασθεί από πλευράς τους η ένταξη των αθλητών Σκουλάκη και Τζουγανάκη  στην αποστολή, με κάλυψη των εξόδων συμμετοχής από τα σωματεία τους.

Στην αρχή κάθε νέας χρονιάς θα ενημερώνονται τα σωματεία μέσω της ιστοσελίδας της ομοσπονδίας για τις πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις που δεν συμμετέχει η ΕΣΟ με επίσημη αποστολή ώστε, εάν επιθυμούν, να εκδηλώσουν έγκαιρα το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή.