ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

05.09.2010 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίαση της 05.09.2010 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα.

1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά του ΔΣ της 06.07.2010.

2. Εγκρίθηκε ο κατάλογος των σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου στη Γεν. Συνέλευση στις 8 ή 9 Οκτωβρίου 2010 με θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2011.  Τα σωματεία με αγωνιστική δραστηριότητα ανέρχονται στα 210 και απ΄ αυτά όσα ξοφλήσουν τη συνδρομή τους προς την ομοσπονδία μέχρι τις 24/9 θα έχουν δικαίωμα ψήφου στη ΓΣ.  Η τελική λίστα θα δημοσιοποιηθεί μετά την παραπάνω ημερομηνία (24/9).

Στη ΓΣ θα συζητηθούν και αγωνιστικά θέματα.

3. Συγκροτήθηκε επιτροπή για την επεξεργασία προτάσεων για την τροποποίηση του καταστατικού της ομοσπονδίας από τους κ.κ. Νικολόπουλο, Ανδρώνη, Σερετάκη.

4. Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Μεταγραφών για τη φετινή μεταγραφική περίοδο ως εξής:  Στάθης Ευσταθόπουλος (Πρόεδρος), Παναγιώτης Νικολόπουλος (Γραμματέας), Δημ. Βατσικουρίδης, Δημ. Τσάδαρης, Σοφία Τσιμπούλη (Μέλη).

5. Έπειτα από εισήγηση του Εφόρου Εθνικών Ομάδων κ. Καλοσκάμπη, ανακλήθηκε η απόφαση του ΔΣ της 06.07.2010 που αφορούσε την παράταση της σύμβασης του προπονητή της εθνικής ανδρών Ι. Νικολαϊδη, μέχρι τέλους Οκτωβρίου.  Στη θέση αυτή και για το διάστημα Ιούλιος – Οκτώβριος τοποθετήθηκε ο Β. Κοτρωνιάς.  Το ΔΣ ευχαριστεί τον Ι. Νικολαϊδη για την προσφορά του στην εθνική ομάδα.

Οριστικοποιήθηκε η σύνθεση της αποστολής που θα μετέχει στην 39η Σκακιστική Ολυμπιάδα στο Χάντι Μανσίσκ ως εξής:

Εθνική Ανδρών: Ι. Παπαϊωάννου, Χρ. Μπανίκας, Δ. Μαστροβασίλης, Στ. Χαλκιάς, Θ. Μαστροβασίλης.
Προπονητής: Βασ. Κοτρωνιάς
Εθνική Γυναικών: Ελ. Ντέμπο, Α.-Μ. Μπότσαρη, Μ. Μακροπούλου, Αικ. Φαχιρίδου, Β. Παπαδοπούλου.
Προπονητής: Νικ. Γαβριλάκης
Αρχηγός αποστολής Μιχ. Καλοσκάμπης

6. Αποφασίστηκε να τεθεί υπό την αιγίδα της ΕΣΟ το σεμινάριο διαιτησίας της FIDE που προγραμματίζεται να γίνει στο Πόρτο Καρράς 22-27/10 κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων Νεανικών Πρωταθλημάτων.  Στο σεμινάριο θα διδάξει ο ΔΔ – Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της FIDE Τάκης Νικολόπουλος με βοηθούς τους ΔΔ Σωτ. Λογοθέτη και Μιχ. Πρεβενιό.  Για περισσότερες πληροφορίες στον κ. Νικολόπουλο, τηλ. 6983519320.

7 Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συμμετοχή της ΕΣΟ στη διοργάνωση του σεμιναρίου προπονητών που διοργανώνει η FIDE στη Χαλκιδική 22-28/10/2010.  Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://trainers.fide.com.

8. Με εισηγήσεις των προέδρων των επιτροπών, αναδιαρθρώνεται η σύνθεση ορισμένων ως εξής:

Επιτροπή Σχολικού Σκακιού: Π. Γ. Σκλαβούνος, Β. Ανδρώνης, Χρ. Πιλάλης, Δημ. Παυλίδης, Θεόδ. Φίλιος, Δημ. Ράμμος, Μαρίνα Σταυρουλάκη.

Τεχνική Επιτροπή: θα συμμετέχουν και οι κ.κ. Μιχ. Πρεβενιός και Σωτ. Λογοθέτης.

Επιτροπή Τίτλων και Αξιολόγησης: θα συμμετέχει και ο κ. Μιχ. Πρεβενιός.

Επιτροπή Σκακιού δι΄ Αλληλογραφίας: θα συμμετέχει και ο κ. Φ. Αρμπής.

Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού: θα συμμετέχει και ο κ. Παν. Κονιδάρης.

Το θέμα του απολογισμού – αξιολόγησης του μέχρι σήμερα έργου των επιτροπών της ομοσπονδίας ανατίθεται στον αντιπρόεδρο κ. Ευσταθόπουλο που, με βάση τις εκθέσεις τους, θα ενημερώσει το ΔΣ στην επόμενη συνεδρίαση.

9.  Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις του 60ου πανελλήνιου ατομικού πρωταθλήματος που θα γίνει στην Αθήνα με συνδιοργανωτή την ΠΣ Περιστερίου από 26/11 – 7/12/2010 και του 33ου ατομικού πρωταθλήματος γυναικών που αποφασίστηκε να γίνει στις ίδιες ημερομηνίες στα Χανιά με συνδιοργανωτή τον ΑΟ «Κύδων» Χανίων.