ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ – ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΕΧΡΙ 16 ΕΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2014

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Πέμπτη 11/12/2014 τα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών που διεξάχθηκαν στο ξενοδοχείο Alkyon Resort hotel & Spa στο Βραχάτι Κορινθίας.

Στους άνδρες πρωταθλητής Ελλάδας για το 2014 αναδείχθηκε ο Βασίλης Κοτρωνιάς  με 6 βαθμούς σε 9 αγώνες κατακτώντας έτσι τον αντίστοιχο τίτλο για 10η φορά!

Ο Χριστόδουλος Μπανίκας ισοβάθμησε με τον Βασίλη Κοτρωνιά συγκεντρώνοντας επίσης 6 βαθμούς, αλλά πήρε τη 2η θέση χάνοντας στο 2ο κριτήριο ισοβαθμίας (αριθμός νικών. 3 νίκες έναντι 4), ενώ 3ος ήρθε ο Γιάννης Νικολαϊδης τερματίζοντας μισό βαθμό πίσω από τους 2 πρώτους (5,5/9).

Στις γυναίκες πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε η Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες (7 νίκες και 2 ισοπαλίες), αφήνοντας 2 βαθμούς πίσω την Κατερίνα Παυλίδου και την Γεωργία Γράψα που έμειναν στους 6 βαθμούς. Την 2η θέση κατέλαβε τελικά η Κατερίνα Παυλίδου υπερτερώντας στο 2ο κριτήριο ισοβαθμίας με 5 νίκες έναντι 4 που είχε η Γεωργία Γράψα.

7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Η σκυτάλη των αγώνων περνά στις 16 ομάδες που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση του 7ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων – κορασίδων μέχρι 16 ετών. Το πρωτάθλημα ξεκινά αύριο Παρασκευή 12/12, θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14/12 με τις συναντήσεις του 5ου γύρου.

Περισσότερες πληροφορίες πολύ σύντομα στην σελίδα της διοργάνωσης:

http://omadikoneaniko14.peristerichess.gr/

 

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΕΧΡΙ 16 ΕΤΩΝ

Για την πόλη Gyor της Ουγγαρίας αναχωρεί αύριο Παρασκευή 12/12 η ελληνική αποστολή που θα λάβει μέρος στην φετινή Σκακιστική Ολυμπιάδα μέχρι 16 ετών.

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος 54 ομάδες από 38 χώρες με 4μελείς συνθέσεις και θα ολοκληρωθούν στις 21/12 (10 γύροι).

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν οι: Γρηγόρης Δρακουλάκος, Νικόλαος Θεοδώρου, Σταμάτης Κούρκουλος Αρδίτης, Τσίρος Φραγκίσκος Βλάσιος και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου.

Προπονητής της ομάδας θα είναι ο Αντώνης Βραγοτέρης και χρέη αρχηγού αποστολής θα εκτελεί ο κ. Τσίρος Νικόλαος.

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα των αγώνων: http://wyco2014.chess.hu/Info