ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

27.11.2010 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 09.12.2010

 

Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίαση της 27.11.2010 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα.

 

1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ της 09.10.2010

 

2. Σύμφωνα με το άρθρο 14 περ. α΄ του Κανονισμού Εγγραφών – Μεταγραφών εγκρίθηκαν οι αιτήσεις μεταγραφής των: α. Χριστάκη Παναγιώτου από ΕΣ Αργολίδας στον ΣΣ Ναυπλίου «Ο Άγιος Νεκτάριος», β. Πέτρου Καρναχωρίτη από ΠΣ Κ. Πατησίων «Κ. Βάρναλης» στον ΜΠΣ Νέων Λέρου «Άρτεμη», γ. Χρήστου Μάλλα από ΦΟ Ναυπάκτου «Η Ομόνοια» στον ΑΣΟ Ναυπάκτου «΄Επαχτος», δ. Σπύρου Σφήκα από ΦΟ Ναυπάκτου «Η Ομόνοια» στον ΑΣΟ Ναυπάκτου «΄Επαχτος».

 

3. Εγκρίθηκε η απασχόληση του Β. Κοτρωνιά στη θέση του προπονητή της εθνικής ομάδας ανδρών για το 2011.

 

4. Το ΔΣ ενημερώθηκε για τη σύνθεση των κλιμακίων που προτείνουν οι περιφερειακοί προπονητές ως εξής:

 

Π. Γκέσος, Αττική:

9-10 ετών: Αλεξάκης Γιώργος (Πειραϊκός ΟΣ), Ανθόπουλος Χρήστος (ΓΣ Ασπροπύργου), Πεσσιρίδης Ισαάκ (ΓΣ Ασπροπύργου).

11-13 ετών: Κούρκουλος-Αρδίτης Σταμάτης (ΣΟ Καλλιθέας), Παπαδόπουλος Γιώργος (ΠΣ Περιστερίου), Τσίρος Φραγκίσκος Βλάσιος (Α.Ε.Κ.), Σταθόπουλος Γιάννης (ΠΣ Περιστερίου).

 

Χρ. Μπούσιος, Θεσσαλονίκη: Αβραμίδου Αναστασία (ΕΣΟ «Επίκουρος» Πολίχνης), Ιωαννίδης Ευγένιος (ΜΑΠΟ «Κεραυνός» Ωραιοκάστρου), Μπετσάκος Κωνσταντίνος (Σκακιστική Παρέμβαση Τριανδρίας), Νικολαϊδης Ανέστης (ΟΣ Τριανδρίας).

 

Κ. Τσαρουχάς: Θεοδώρου Νικόλαος (ΣΟ Ρεθύμνου), Βοζινάκη Ανθή (Σκακιστική Ακαδημία Χανίων), Παπαδόπουλος Αργύρης (Σκακιστική Ακαδημία Χανίων), Ναούμ Σπύρος (Σκακιστική Ακαδημία Χανίων), Μαθιουλάκη Ιωάννα (ΣΟ Ρεθύμνου).

 

Ζ. Ζαχάριεβ: Καλογερής Γιάννης (ΑΟ «Κύδων» Χανίων), Ονταμπασίδης Αριστείδης (ΑΟ «Κύδων» Χανίων), Πισαδάκης Δημήτρης (ΑΟ «Κύδων» Χανίων), Σερπετσιδάκης Νίκος (ΟΦΗ), Φιλοξένη Δανάη (ΑΟ «Κύδων» Χανίων).

 

Εγκρίθηκαν και επιπλέον αποφασίστηκε:

 

—Οι δύο προπονητές της Κρήτης να εντάξουν στις προπονήσεις τον Π. Τζουγανάκη, διαθέτοντας ο καθένας ένα 3ωρο για τον αθλητή.

 

—Να ενημερωθούν οι προπονητές ότι η επιλογή των παιδιών για προπονήσεις γίνεται με βάση την περιοχή που κατοικούν και όχι με βάση την ένωση που αγωνίζονται.

 

—Το όριο ηλικίας για τα κλιμάκιά τους είναι μέχρι 12 χρονών. Εάν όμως πρόκειται για παιδιά που αποτελούν ξεχωριστές περιπτώσεις σκακιστών, συνεχίζουν να τα προπονούν έστω και αν έχουν περάσει το καθορισμένο όριο ηλικίας.

 

—Τα προπονητικά κλιμάκια σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Κρήτη συνεχίζουν τη λειτουργία τους μέχρι τις 28.02.20111 με τους ίδιους όρους.

 

5. Κατόπιν εισήγησης του κ. Βιδάλη εγκρίθηκε η αίτηση του Χριστόφορου Χριστοφορίδη (ΑΠΟ Θέρμης «Ο Θερμαϊκός») για εγγραφή στο μητρώο προπονητών που τηρεί η ΕΣΟ.

 

6. Κατόπιν αιτήματος της ΕΣΣΝΘΧ παρατείνεται η απασχόληση του κ. Σλ. Μαριάνοβιτς για το 1ο τετράμηνο του 2011.

 

7. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η διοργάνωση από τη FIDE σεμιναρίου προπονητών στην Αθήνα εντός του Ιανουαρίου.

 

8. Το ΔΣ ενημερώθηκε για την υποχρέωση ένταξης της ΕΣΟ στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ που θα εφαρμοστεί έπειτα από σχετικό νόμο του υπουργείου εσωτερικών και όρισε ως μέλη της Ο.Δ.Ε. τους υπαλλήλους Σ. Βούλγαρη.και Ηλ. Λάγγαρη.

 

9. Η τελική φάση του 3ου πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος παίδων – κορασίδων μέχρι 16 ετών θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Αλκυών» στο Βραχάτι Κορινθίας από 16 έως 19.12.2010 με συμμετοχή 7 προκριμένων ομάδων. Η ομοσπονδία θα καλύψει τα οδοιπορικά των σωματείων με βάση τις πάγιες αποζημιώσεις που προβλέπονται για τις ομαδικές διοργανώσεις. Οι σχετικές λεπτομέρειες περιγράφονται στη συμπληρωματική προκήρυξη που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ.

 

10.Οι τελικές φάσεις των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων νέων ανδρών-γυναικών μέχρι 20 και εφήβων – νεανίδων μέχρι 18 του 2011 θα γίνουν, όπως και πέρσι, στο Περιστέρι Αττικής στις προβλεπόμενες ημερομηνίες (3-9/1/2011) και σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις που θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας εντός των επόμενων ημερών.

 

11. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η προκήρυξη και οι προδιαγραφές ανάληψης για τα πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα του 2011 όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

 

12. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η γενική προκήρυξη του πανελλήνιου ομαδικού κυπέλλου για το 2011 και θα δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ.

 

13. Σε ότι αφορά στα πανελλήνια ομαδικά πρωταθλήματα του 2011 αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία τα εξής: Δίνεται το δικαίωμα στις ενώσεις και τοπικές επιτροπές να διοργανώσουν τους προκριματικούς ομίλους της Α΄ εθνικής με συνθέσεις 8, 10 ή 12 σκακιερών με την προϋπόθεση ότι σε κάθε περίπτωση θα συμπεριλάβουν χωρίς καμία διαφοροποίηση τη βασική 8μελή σύνθεση σύμφωνα με την οποία θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής κατηγορίας το 2011 και έχει ως εξής: 1η – 3η σκακιέρα, γενικές σκακιέρες, 4η σκακιέρα, μια (1) από την κατηγορία γυναικών, 5η σκακιέρα, μια (1) από την κατηγορία νεανίδων (-18, γεννημένη μετά την 1/1/1993), 6η σκακιέρα, μια (1) από την κατηγορία κορασίδων (-16, γεννημένη μετά την 1/1/1995), 7η σκακιέρα, ένας/μια (1) από την κατηγορία νέων-νεανίδων (-18,γεν/νος-η μετά την 1/1/1993), 8η σκακιέρα, ένας/μια (1) από την κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων (-12, γεν/νος-η μετά την 1/1/1999). Για τη διευκόλυνση των σωματείων και την προσαρμογή τους στα νέα αγωνιστικά δεδομένα, το ΔΣ αποφάσισε την παράταση της περιόδου μεταγραφών μέχρι και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010. Δόθηκε επίσης το δικαίωμα ανάκλησης αιτήσεων μεταγραφής που έχουν ήδη κατατεθεί στην ΕΣΟ. Το αίτημα ανάκλησης πρέπει να γίνει από τον ενδιαφερόμενο σκακιστή-στρια με τη σύμφωνη γνώμη των εμπλεκομένων σωματείων μέχρι και την Παρασκευή 10.12.2010. Σχετική ανακοίνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα.

 

14. Εγκρίθηκαν τα αιτήματα των παρακάτω αθλητών για συμμετοχή σε δ.τ. στο εξωτερικό:

 

α. Β. Παπαδοπούλου, Βαρκελώνη 4-12/2010

β. Μ. Οικονομοπούλου, Λονδίνο 8-15/12/2010,

γ. Θ. Μαστροβασίλη, Ι. Νικολαϊδη, Αν. Παυλίδη, Νικ. Αγγελή, Γ. Μαστροκούκου, Σωτ. Μαλικέντζου, Γ. Κανακάρη, Αντ. Βραγοτέρη, Χρ. Μπούσιου, Αλ. Δούνη, Παν. Χριστοδούλου, Χ. Οσμάνογλου, Γ. Γράψα, Γ. Χαροκοπάκη, Β. Κόρογλου, Γ. Θεοχαρίδη, Ευγ. Ιωαννίδη, Ελ. Παπαθανασίου, Α. Χαρπίδου, Μ.-Α. Χαριτοπούλου, Θ. Χατζηπαντελή, Π. Παυλίδη, Θ. Βασιλειάδη, Δ. Κιουτσούκου, Δ. Λιτοβόλη, Χρ. Μυλωνά, Χρ. Ζυγούρη, Κ. Παυλίδου στο Μπάνσκο. της Βουλγαρίας 13-19/12/2010.

 

15. Παρουσιάστηκαν οι εκθέσεις του αρχηγού αποστολής και του εφόρου εθνικών ομάδων κ. Καλοσκάμπη καθώς και των ομοσπονδιακών προπονητών Β. Κοτρωνιά και Ν. Γαβριλάκη για την 39η Σκακιστική Ολυμπιάδα καθώς επίσης και οι εκθέσεις των Β. Βιδάλη και Β. Θεοδωρίδη για τα παγκόσμια ατομικά νεανικά που έγιναν τον Οκτώβριο στη Χαλκιδική.

 

16. Το ΔΣ ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του σεμιναρίου διαιτησίας που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο Καρράς από 22-27/10/2010.