ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ

Ο πρωθυπουργός κ. ΑντώνΣΑΜΑΡΑΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΠΛΑΚΕΤΑης Σαμαράς υποδέχθηκε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου την 14χρονη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου, επιβραβεύοντας την εξαιρετική επιτυχία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων 2013.

Στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, ο πρωθυπουργός εξήρε με κολακευτικά λόγια  την επιτυχία της Σταυρούλας «Συμβολίζεις την Ελλάδα που νικάει.  Συμβολίζεις την Ελλάδα που είναι αισιόδοξη, την Ελλάδα που δεν φοβάται κανέναν και την Ελλάδα που είναι περήφανη», και της απένειμε τιμητική πλακέτα.  Παράλληλα, επικοινώνησε με τον υφυπουργό πολιτισμού και αθλητισμού κ. Ανδριανό και του ζήτησε να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες, ώστε η πολιτεία (διά της ΓΓΑ) να υποστηρίξει ενεργά την παγκόσμια πρωταθλήτρια για την περαιτέρω εξέλιξή της, με την εξασφάλιση της συμμετοχή της σε μεγάλα διεθνή τουρνουά, εξειδικευμένο προπονητικό πρόγραμμα και τεχνική υποστήριξη. Επίσης, επικοινώνησε με το γραφείο του υπουργού παιδείας και θρησκευμάτων κ. Αρβανιτόπουλου, δίνοντας την οδηγία ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να ενταχθεί το σκάκι στα δημοτικά σχολεία, σε συνεργασία με την ΕΣΟ.

Οι εκπρόσωποι της ΕΣΟ ανέφεραν στον πρωθυπουργό τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της ομοσπονδίας, την προσπάθεια που γίνεται για εξασφάλιση χορηγιών και τη σημαντική οικονομική υποστήριξη από τον επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι αντιπρόεδροι της ΕΣΟ κ.κ. Στάθης Ευσταθόπουλος και Βασίλης Θεοδωρίδης και ο πρόεδρος του ΣΟ Καβάλας κ. Βασίλης Λιόγκας.ΣΑΜΡΑΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ