ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

20-2-2013 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Αθήνα, 19.02.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίαση της 09.02.2013, συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα.

 

1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά του ΔΣ της 16.12.2012.

 

2. Συζητήθηκε η εισήγηση του κ. Σερετάκη αναφορικά με το παράβολο της FIDE για την άδεια άσκησης διαιτησίας. Επί της εισήγησης απάντησε με έγγραφό του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτητών της FIDE κ. Νικολόπουλος.  Η εισήγηση απορρίφθηκε στο σύνολό της από τα μέλη του ΔΣ κατά πλειοψηφία.

 

3. Προκηρύχθηκε έκτακτη ΓΣ την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 και ώρα 15.00΄ στα γραφεία της ΕΣΟ με θέμα τον οικονομικό απολογισμό για το χρονικό διάστημα 1/10 έως 31/12/2012.  Σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει νόμιμη απαρτία, η ΓΣ θα επαναληφθεί στις 23 Μαρτίου 2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00΄ στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης.

 

4. Εγκρίθηκε το αίτημα του σωματείου Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Κρουσώνα Ηρακλείου για εγγραφή στην ΕΣΟ.

 

5. Εγκρίθηκαν οι παρακάτω αιτήσεις μεταγραφής:

 

α. Βασίλη Νάκου από ΣΟ Κορίνθου στη Σκακ. Ακαδ. Κορινθίας «Αργοναύτης»

β. Δημήτρη Πολυμερόπουλου από ΣΟ «Σπύρος Μπίκος» στον ΣΟ Παγκρατίου

γ. Σωτήρη Αδαμόπουλου από ΑΠΣ Φιλιατρών «Η Εράνη» στον ΣΟ Φιλιατρών

δ. Αλέξανδρου Στεργίου από ΓΑΣ «Αετός» Πλ. Αττικής στον ΣΟ Πετραλώνων

ε. Γιώργου Μαστροκώστα από ΑΣ «Πήγασος» Τριανδρίας στον ΜΣ Βαρβασίου Χίου –

Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος»

στ. Γιώργου Παγώνη από ΣΣ Κιάτου και Περιχώρων στην Ακαδημία Σκάκι Ν. Ψυχικού

ζ. Κανέλλη Νικόλαου από ΕΣ Πάτρας στον ΣΟ Ρίου «Ο Άγιος Γεώργιος»

η. Κούη Μάριου από ΣΟ Πύργου στη Σκακιστική Ακαδημία Πύργου

θ. Αργυρόπουλου Ηλία από ΣΟ Πύργου στη Σκακιστική Ακαδημία Πύργου

 

6. Εγκρίθηκε το αίτημα του FM Νικόλαου Συρίγου για εγγραφή στο μητρώο προπονητών.

 

7.  Ορίστηκαν τα 5 μέλη που θα συνθέτουν την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για τη νέα της θητεία.  Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε ο ορισμός των κ.κ. Παύλου Αναστασιάδη ΔΔ, Βύρωνα Τσορμπατζόγλου ΔΔ, Γιάννη Μήτρου ΔΔ, Βασίλη Παπαδόπουλος ΔΔ και Κώστα Σιέμπου ΕΔ.

 

8. Με εισήγηση του κ. Δρεπανιώτη, αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση Επιτροπής Πληροφορικής Υποστήριξης και Τεκμηρίωσης (ΕΠΥΤ).  Πρόκειται για τη λειτουργική συγχώνευση των Επιτροπών Internet και Έκδοσης Τίτλων και Αξιολόγησης, η οποία θα απαρτίζεται από τους  Παναγιώτη Δρεπανιώτη Πρόεδρο και μέλη τους Βασίλη Γεωργακόπουλο, Ανδρέα Ανδρέου, Μιχάλη Καλούμενο και Μιχάλη Πρεβενιό.

 

9. Συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του κ. Δρεπανιώτη για τη δημιουργία της Πανελλήνιας Επιτροπής για το Σχολικό Σκάκι (ΠΕΣΣ).

 

10. Εγκρίθηκε το αίτημα  του σωματείου ΣΣ Κεφαλληνίας για ένταξή του στην ΕΣΣΠ, για λόγους οικονομίας.

 

11. Κατόπιν ενημέρωσης του Προέδρου, εγκρίθηκε σχέδιο πρότασης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αίτημα την επιχορήγηση προγράμματος για την εκμάθηση – διάδοση του σκακιού.

 

12. Αναφορικά με την επίλυση του προβλήματος του αγωνιστικού προγράμματος της περιοχής Θεσσαλίας – Στερεάς, αποφασίστηκε να γίνει επιστολή στα σωματεία της περιοχής Θεσσαλίας, Στερεάς και Εύβοιας γνωστοποιώντας την πρόταση της Ομοσπονδίας, επί της οποίας να ζητείται η γνώμη τους.  Να αναφέρεται ότι η Ομοσπονδία δεσμεύεται για άμεση ένταξη της ΕΣΣΚΕ στον αγωνιστικό προγραμματισμό της, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συμφωνία στη θέση της ΕΣΟ για τη δημιουργία ενιαίας ΄Ενωσης Θεσσαλίας – Στερεάς – Εύβοιας, με τη λειτουργία δύο Επιτροπών και την ένταξη των σωματείων σε όποια Επιτροπή επιθυμούν.  Παράλληλα θα προσκληθεί ο Πρόεδρος της ΕΣΣΚΕ για συζήτηση.

 

13. Επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελλήνιων πρωταθλημάτων νέων ανδρών – νέων γυναικών, εφήβων – νεανίδων 2013, που έγιναν στα Χανιά 2-8/1/2013.

 

14. Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι προκηρύξεις για τα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα παίδων – κορασίδων 8-16 ετών και για τα ομαδικά πρωταθλήματα 2013.  Οι προκηρύξεις θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα στην ιστοσελίδα.

 

15. Αποφασίστηκε η διεξαγωγή των πανελλήνιων σχολικών πρωταθλημάτων 2013 στην Ερέτρια από 27 έως 29/4/2013 και συγκεκριμένα στα ξενοδοχεία Eretria Village και Holidays in Evia. Σε ότι αφορά τις άλλες διοργανώσεις (νεανικά, final four, Α΄ εθνική) εξουσιοδοτήθηκε επιτροπή να κάνει τις σχετικές επαφές με τους υποψήφιους συνδιοργανωτές και να επιλέξει την καλύτερη προσφορά.

 

16. Ο τελικός προγραμματισμός των διεθνών τουρνουά 2013 θα γίνει αφού οριστικοποιηθούν επακριβώς οι ημερομηνίες διεξαγωγής των νεανικών και της Α΄ εθνικής.

 

17. Εγκρίθηκε η διεξαγωγή σεμιναρίου διαιτησίας της FIDE στη Θεσσαλονίκη για ανάδειξη νέων διαιτητών.  Το σεμινάριο θα διεξαχθεί 24 μέχρι 26/5/2013 με συνδιοργανωτές την ΚΕΔ και την ΕΣΣΝΘΧ.

 

18. Με δεδομένη την παρούσα πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας και χωρίς να είναι γνωστό το ύψος της επιχορήγησης από τη ΓΓΑ για το 2013, το ΔΣ δεν μπορεί να δεσμευτεί, αλλά θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για συμμετοχή στα έξοδα των μελών των εθνικών ομάδων ή στην κάλυψη των παραβόλων συμμετοχής για τα ευρωπαϊκά ατομικά πρωταθλήματα Το ίδιο ισχύει και για την κάλυψη των παραβόλων προς τη FIDE και την ECU για όλους τους προσκεκλημένους (invited) αθλητές στα παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

 

19. Έγινε ενημέρωση και εγκρίθηκαν οι συμμετοχές των παρακάτω αθλητών σε τουρνουά στο εξωτερικό, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την Ομοσπονδία.:

 

— Prague Open (A΄ Group), Πράγα Τσεχίας 9-16/1 και Marienbad Open,  Marianske Lazne Τσεχίας

18-26/1,  Σπύρος Ιλαντζής

— Baden – Baden Chess Open Elo Classic, Γερμανία 7-15/2, Δημήτρης Γκόγκας

— ΄Οπεν Μόσχας 8-16/2 και Aeroflot Open 12-17/2, Στέλιος Χαλκιάς

— Δ.Τ. Stein am Rhein, Ελβετία 1-3/2, Κωνσταντίνος Μακρυνιώτης

—35ο Georgi Tringov Memorial, Φιλιππούπολη Βουλγαρίας 3-10/2:

 

Αργύρης Κουμτζής, Κωνσταντίνος Σοϊλεμετζίδης, Ιωάννης Μηνάς, Απόστολος Παπαποστόλου, Κωνσταντίνος Ατματζίδης-Χατζίρης, Πέτρος Καρναχωρίτης, Παπαθανασίου Ελισάβετ, Δήμητρα Βάτκαλη, Μαρία Μανελίδου, Παναγιώτης-Μάριος Νικολάκης, Αθανάσιος Δουδουλακάκης, Λάμπρος Γιαννουλάκης, Αναστασία Αβραμίδου, Σταύρος Λυράκης, Νεκτάριος Σφηνιάς, Χαράλαμπος Τσακίρης, Βίκτωρ Κόρογλου, Δέσποινα Σερεφίδου, Νίκος Σταμουλάς, Κωνσταντίνος Αποστολακάκης, Γεώργιος Δελλούδης, Δημήτριος Ζησιάδης, Δημήτριος Τσεκμές, Αγγελική Καφετζή, Ιωάννης Χρυσάφης, Ιωάννης Βαρσαμούδης, Ηλίας Νεοφυτίδης, Κωνσταντίνος Σαμαρίδης,  Ιορδάνης Κρίκογλου, Μαρίνα Τσακίρη,  Ευφημία Δελλούδη, Βαϊτσης Δελλούδης, Ιάσονας Καφετζής,     Κωνσταντίνος Κουτσίδης, Σπυρίδων Θεοδωρίδης, Παναγιώτης-Γιώργος Τσιμπουκέλλης, Αλκιβιάδης    Χρυσοστομίδης, Ευγένιος Ιωαννίδης, Παύλος Παυλίδης, ΄Αννα-Μαρία Δρακάκη, Χρυσοβαλάντης Δάνης, Βασίλειος Λέτσιος, Ορέστης Μπλίτσας, Γεράσιμος Βαλλιάνος

—Cappelle la Grande, Γαλλία 23/2-2/3, Ιουλία Μάκκα

 

20. Για το θέμα της χρηματοδότησης της ΕΣΟ αποφασίστηκε να προηγηθεί διάλογος με τις Ενώσεις.  Να σταλεί  επιστολή προς τις Ενώσεις και με την ολοκλήρωση του διαλόγου, το ΔΣ θα αποφασίσει σχετικά.