ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

29.03.2011 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 05.04.2011

 

Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίαση της 29.03.2011 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα.

 

1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά του ΔΣ της 22.01.2011.

 

2. Εγκρίθηκε το αίτημα του σωματείου «Σκακιστικός Όμιλος Λέων Κάντια» με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης για εγγραφή στην ΕΣΟ.

 

3. Σύμφωνα με το άρθρο 14α του Κανονισμού Εγγραφών Μεταγραφών, εγκρίθηκαν οι αιτήσεις μεταγραφής των: Ψαράκη Αθανασίας και Ψαράκη Μαρίας από ΜΕΑΣ «Τρίτων» στον ΑΟ Κισάμου. Επίσης εγκρίθηκαν, σύμφωνα με το άρθρο 14.β, οι αιτήσεις των: Εμινίδου Βαλέριας από τον ΣΔΕΕΕ «Το Στέκι» Νεάπολης στον ΑΜΟ «Ο Γαλαξίας» και Χαλιανδρού Απόστολου από τον ΣΔΕΕΕ «Το Στέκι» Νεάπολης στην Ολυμπιακή Αθλητική Ακαδημία Γαλαξία Θεσσαλονίκης.

 

4. Το ΔΣ ενέκρινε το αίτημα της σκακίστριας Φωτεινής Παμπάλου για εγγραφή της στο μητρώο προπονητών της ΕΣΟ. Επίσης, ενέκρινε το αίτημα του Νίκου Καλέση για διαγραφή του από το μητρώο.

 

5. Έγινε ενημέρωση και συζήτηση για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ που απέρριψε την προσφυγή της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (όπως ήδη έχει ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ στις 23/3), καθώς και για την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που, επίσης, απέρριψε προσφυγή της ίδιας ένωσης κατά της ΕΣΟ, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία η ΕΣΣΚΕ ζητούσε να μην επιτραπεί η συμμετοχή μαθητών από τους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας στο περιφερειακό σχολικό πρωτάθλημα Ανατ. Στερεάς. Οι παράγοντες της ΕΣΣΚΕ για τον ίδιο λόγο προχώρησαν και σε καταγγελία στο Υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κλίμα αναστάτωσης στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής και να υπάρχει ο κίνδυνος το Υπουργείο να ανακαλέσει την προκήρυξη του πανελλήνιου σχολικού, που είχε αποστείλει στα σχολεία όλης της χώρας. Με δεδομένα: τα δικαστικά έξοδα στα οποία υποβλήθηκε και δαπάνησε η ομοσπονδία γι΄ αυτές τις υποθέσεις, τα προβλήματα και η άσχημη εικόνα που δημιουργείται για το σκάκι και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία:

 

α. Ο σχεδιασμός και η εκπόνηση του αγωνιστικού προγράμματος της Τοπικής Επιτροπής Θεσσαλίας ανατίθεται στον Έφορο Αγώνων της ΕΣΟ κ. Ανδρώνη.

 

β. Να γίνει ενημέρωση όλων των σωματείων της ΕΣΟ για την υπόθεση της ΕΣΣΚΕ, καθώς και των φορέων της τοπικής κοινωνίας (Δήμοι Θεσσαλίας, Φθιώτιδας, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κλπ.).

 

γ. Συνεχίζεται από πλευράς ΕΣΟ η προσπάθεια για συναινετική λύση στο θέμα με τους τοπικούς παράγοντες. Το ΔΣ θα εξετάσει τις προτάσεις για λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά των υπαιτίων σε επόμενη συνεδρίασή του.

 

6. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο της προκήρυξης για την τελική φάση του ομαδικού πρωταθλήματος Α΄ εθνικής κατηγορίας για το 2011 και θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ, μετά την οριστικοποίηση ανάθεσης της διοργάνωσης.

 

7. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός για την ανάληψη διοργάνωσης των Πανελλήνιων Ατομικών Νεανικών Πρωταθλημάτων 8-16 ετών 2011, της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Ομαδικού Κυπέλλου και του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής Κατηγορίας για το 2011. Επαναπροκηρύχθηκε ο διαγωνισμός και με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας κλήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι διοργανωτές να υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ανάληψη των προαναφερόμενων διοργανώσεων, μέχρι και την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 και ώρα 18.00΄ στα γραφεία της ΕΣΟ. Οι προτάσεις – προσφορές εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα αποσφραγισθούν αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής από την Ειδική 3μελή Επιτροπή που εξουσιοδότησε το ΔΣ της ΕΣΟ, παρουσία των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να παρίστανται. Η αξιολόγηση των προτάσεων – προσφορών θα γίνει στη συνέχεια από την ίδια Επιτροπή.

 

8. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η ανάθεση των πανελλήνιων ανοιχτών ατομικών πρωταθλημάτων του 2011 στην ΕΣΣ Ανατ. Μακεδονίας Θράκης και στον ΣΟ Καβάλας με ενσωμάτωσή τους στο 20ό όπεν διεθνές τουρνουά Καβάλας που θα διεξαχθεί από 30/7 έως και 6/8/2011 στην Καβάλα. Η σχετικές προκηρύξεις θα δημοσιευθούν εντός των επόμενων ημερών στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ.

 

9. Διευθυντής αγώνων στην τελική φάση των πανελλήνιων σχολικών πρωταθλημάτων 2011 στην Ερέτρια ορίστηκε ο κ. Γιώργος Τσουνής και παρατηρητής της ομοσπονδίας το μέλος του ΔΣ κ. Κώστας Αλεξίου.

 

10. Εγκρίθηκε η εισήγηση του Εφόρου Εθνικών Ομάδων κ. Μιχάλη Καλοσκάμπη για την επιλογή των σκακιστών και σκακιστριών που θα στελεχώσουν τις ομάδες μας (παίδες-κορασίδες) που θα λάβουν μέρος στο Ομαδικό Βαλκανικό Πρωτάθλημα μέχρι 16 ετών, στο Κραγκούγεβατς της Σερβίας από 1 έως 6/5/2011. Η σύνθεση της ελληνικής αποστολής είναι η εξής: (Παίδες) Ευγένιος Ιωαννίδης (10 ετών), Φραγκίσκος-Βλάσης Τσίρος (12 ετών), Γιάννης Σταθόπουλος (14 ετών), Μάνος Καζάκος (16 ετών), (Κορασίδες) Ανθή Βοζινάκη (10 ετών), Σταυρούλα Τσολακίδου (12 ετών), Ελισάβετ Παπαθανασίου (14 ετών), Ελένη Φράγκου (16 ετών). Προπονητής Dejan Antic, αρχηγός αποστολής Μιχάλης Καλοσκάμπης.

 

11. Εγκρίθηκε η συμμετοχή της χώρας μας στους διεθνείς παιδικούς ομαδικούς αγώνες που θα διεξαχθούν στο Ικόνιο της Τουρκίας από 19 έως 23/4/2011 χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ομοσπονδία. Η αποστολή αποτελείται από τους: Σταμάτη Κούρκουλο – Αρδίτη, Γιάννη Σταθόπουλο, Σπύρο-Κωνσταντίνο Λιοδάκη, Γιώργο Παπαδόπουλο. Προπονητής θα είναι ο Παύλος Γκέσος και αρχηγός αποστολής ο Μιχάλης Καλοσκάμπης.

 

12. Έγινε ενημέρωση για τα παρακάτω αιτήματα συμμετοχής σε δ.τ. του εξωτερικού αδάπανα για την ΕΣΟ:

 

—Βαρσαμούδη Γιάννη, Δημητριάδη Γιώργου, Χρυσάφη Γιάννη, Κακουσάτζε

Ηλία, Ιωαννίδη Ευγένιου – Plovdiv 30/1-6/2

—Μάκκα Ιουλίας – Brighton 23-27/2

—Πρέντου Κώστα, Φουγιαξή Χάρη – 7ος πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα λύσης –

Πολωνία 1-3/4