ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. 11/11/2012

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

            Η ΓΣ της ΕΣΟ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην απόφαση του υφυπουργείου αθλητισμού για περικοπή των εγκεκριμένων επιχορηγήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες για το 2012.  Η επιχορήγηση των 300.000 € που είχε εγκριθεί το Μάρτιο περικόπηκε στα 180.000 € τον Οκτώβριο.  Η συνολική περικοπή για την ΕΣΟ σε σχέση με το 2011 φτάνει το 55%.

             Αυτό σε συνδυασμό με την απαράδεκτη διακοπή των επιχορηγήσεων προς τα αθλητικά σωματεία από το 2007 έχει δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες σε όλους τους συλλόγους και την Ομοσπονδία.

             Η ενίσχυση του αθλητισμού αποτελεί δικαίωμα των Ελλήνων κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα. Η διάλυση του αθλητισμού και της κάθε μορφής κοινωνικής πρόνοιας, είναι πράξη που αντίκειται σε αυτό και θίγει βάναυσα τα δικαιώματα της νεολαίας της χώρας.

             Απαιτούμε την αποκατάσταση των επιχορηγήσεων της ΕΣΟ και των σωματείων στα επίπεδα του 2009.

             Το όφελος της ελληνικής κοινωνίας από την ανάπτυξη του υγιούς αθλητισμού είναι πολλαπλάσιο του κόστους που έχει.  Αυτό είναι μια αλήθεια αναγνωρισμένη παγκόσμια και η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει την πολιτική αυτή που οδηγεί τον αθλητισμό σε διάλυση, αυξάνοντας τα προβλήματα της ελληνικής νεολαίας.

Αθήνα, 11.11.2012