ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

10-03-2012 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 14.03.2012

Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίαση της 10.03.2012 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα.

1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ της 28.01.2012.

2. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η λίστα των σωματείων με τους αντιπροσώπους που έχουν δικαίωμα ψήφου στη ΓΣ της 23 ή 24/3/2012, όπως ήδη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.  Η αναμονή για τη συμπλήρωση της απαρτίας στη ΓΣ της 23/3 ορίζεται μέχρι τις 15.30΄ .

3.  Εγκρίθηκε το αίτημα του σωματείου Θινάλιος Σκακιστικός Όμιλος (Αχαράβη Κέρκυρας) για εγγραφή του στη δύναμη της ΕΣΟ.

4.  Σύμφωνα με το άρθρο 14 περ. α  εγκρίθηκε η αίτηση μεταγραφής του Γεράσιμου Σαράφογλου από τον ΑΟ «Φάρος» Κερατσινίου στον ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» και σύμφωνα με την περ. β του ίδιου άρθρου εγκρίθηκε η αίτηση της Στεφανίας Τσίπρα από τον ΓΑΣ «Αετός» Πλ. Αττικής στον ΣΟ Πετραλώνων.

5.  Το ΔΣ ενημερώθηκε για την απόφαση αριθ. 24/23.02.2012 του ΑΣΕΑΔ που απορρίπτει την (3η ) προσφυγή της «ΕΣΣΚΕ» κατά της ΕΣΟ.  Σχετικά με το θέμα των προσφυγών της «ΕΣΣΚΕ», να ζητηθεί η άποψη του νομικού συμβούλου εάν και πώς μπορεί η ομοσπονδία να διεκδικήσει τα χρήματα που έχει ξοδέψει λόγω των προσφυγών εναντίον της και γενικότερα για το τι μπορεί να γίνει, ώστε να αποφευχθεί μία συνέχιση των γεγονότων που επιβαρύνουν οικονομικά τον προϋπολογισμό της ομοσπονδίας

6. Εγκρίνεται η πρόταση του Βασίλη Κοτρωνιά για απασχόλησή του στο χρονικό διάστημα 1/4 έως 30/6/2012.  Οι σκακιστές που θα προπονεί είναι οι Δημήτρης Μαστροβασίλης, Αντώνης Παυλίδης, Νικόλαος Γαλόπουλος, Ιωάννης Σταθόπουλος, Ευγένιος Ιωαννίδης, Νικόλαος Θεοδώρου.

7. Αποφασίστηκε (1 αρνητική ψήφος) η διεξαγωγή της διοργάνωσης των πανελλήνιων ατομικών και ομαδικών σχολικών πρωταθλημάτων στα G Hotels στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, 7-9/4/2012.  Η σχετική προκήρυξη θα κυκλοφορήσει στις επόμενες ημέρες.

Το ΔΣ αποδέχθηκε πρόταση χορηγίας από τη Ρωσική εταιρεία πετρελαιοειδών ROSNEFT για τα πανελλήνια σχολικά και τα πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα, συνολικού ύψους 25.000 $, με αντάλλαγμα την προβολή της εταιρείας στις διοργανώσεις.

Το ΔΣ ενέκρινε το αίτημα της ΤΕΣΣ Δυτ. Ελλάδας για 11 πρόσθετες προκρίσεις στην τελική φάση των πανελλήνιων σχολικών πρωταθλημάτων και παράλληλα αποφασίζει να εγκρίνει πρόσθετες θέσεις στις ενώσεις και τοπικές επιτροπές με τις εξής προϋποθέσεις:

—Οι πρόσθετες θέσεις θα είναι κατανεμημένες αναλογικά ανά τάξη (όπως προβλέπεται και στη γενική προκήρυξη για να μην υπάρξουν δυσανάλογες συμμετοχές ανά κατηγορία).

—Ο συνολικός αριθμός των πρόσθετων θέσεων θα εξαρτηθεί από το ποσοστό κάλυψης των αρχικών θέσεων για την αποφυγή οργανωτικών προβλημάτων και κάθε αίτημα θα εξετάζεται κατά περίπτωση.

8. Ο κ. Νικολόπουλος ενημέρωσε το ΔΣ για την πραγματοποίηση 2 σεμιναρίων διαιτησίας. Το 1ο ήταν σεμινάριο διαιτησίας της FIDE και έγινε στην Αθήνα (Περιστέρι) στο χρονικό διάστημα 17-19/2/2012. Το 2ο διοργανώθηκε από τη Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων και την ΚΕΔ της ΕΣΟ στα Τρίκαλα Θεσσαλίας 2-4/3/2012. Και τα 2 σεμινάρια ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων πέτυχε νόρμα τίτλου διαιτησίας.

9. Εγκρίθηκαν οι παρακάτω μεταβάσεις για συμμετοχή σε δ.τ. στο εξωτερικό, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ομοσπονδία: Μ. Μακροπούλου – πανευρωπαϊκό γυναικών, Τουρκία 1-14/3, Στ. Χαλκιάς – δ.τ. στο Ρέικιαβικ 6-13/3/2012, Στ. Χαλκιάς, Β. Κοτρωνιάς, Δ. Μαστροβασίλης, Θ. Μαστροβασίλης, Αντ. Παυλίδης, Νικ. Γαλόπουλος, Αν. Παυλίδης, Ι. Γεωργιάδης, Αικ. Παυλίδου – πανευρωπαϊκό ανδρών, Πλόβντιβ 19/3-1/4, Χ. Φουγιαξής, Κ. Πρέντος – πανευρωπαϊκός διαγωνισμός λύσης προβλημάτων, Κίεβο 20-22/4.

10. Εγκρίθηκε η συμμετοχή ομάδας επίλεκτων μετά από πρόσκληση της Τουρκικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας για συμμετοχή σε ομαδικό τουρνουά στο Ικόνιο 19-24/4. Με πρόταση του εφόρου εθνικών ομάδων κ. Καλοσκάμπη, αποφασίστηκε η αντιπροσωπευτική μας ομάδα να αποτελείται από τους Ι. Σταθόπουλο, Σ. Κούρκουλο, Σ. Ναούμ, Ν. Θεοδώρου και Γ. Παπαδόπουλο. Προπονητής συνοδός ορίστηκε ο Κ. Τσαρουχάς και αρχηγός αποστολής ο Μ. Καλοσκάμπης. Στην περίπτωση που κ. Καλοσκάμπης δεν μπορέσει να συνοδεύσει την ομάδα, τότε ως δεύτερος συνοδός – προπονητής θα πάει ο Ι. Συμεωνίδης.