ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

31-01-2012 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 31.01.2012

Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίαση της 28.01.2012 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα.

1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά του ΔΣ της 11.12.2011

2. Προκηρύχθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα τον οικονομικό απολογισμό 2011 για την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 και ώρα 15.00΄ στα γραφεία της ΕΣΟ, και επαναληπτική το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 ώρα 11.00΄ στον ίδιο τόπο.

3. Εγκρίθηκε το αίτημα του σωματείου «Σκακιστικός Όμιλος Πετραλώνων» για ένταξη στη δύναμη της ΕΣΟ.

4. Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Κανονισμού Εγγραφών – Μεταγραφών, εγκρίθηκαν οι παρακάτω αιτήσεις:
α. Σαλαχίδου Γαλ. και Τσιρώνη Παντ. (για το 2012) από ΓΣ Ασπροπύργου στον ΑΣ Ασπροπύργου «Άσπρος Πύργος»
β. Τσακαλάκη Νικ. από ΓΑΣ «Αετός» Πλ. Αττικής στον ΑΟ «Πήγασος» Κυψέλης
γ. Σαρακενίδη Νικ., Σαμαρτζή Μιχ., Σύφαντου Νικ., Στεργίου Γ., Σιγούρου Ι., Κοντού Βασ.,  από ΓΑΣ «Αετός» Πλ. Αττικής στον ΣΟ Πετραλώνων
δ. Κυμουρτζή Ι. από ΑΣ «Δημόκριτος» Πατρών στη Σκακιστική Ακαδημία Πύργου
ε. Κολοτούρου Κων. Από ΑΟ «Διαγόρας» Κυψέλης στην Α.Ε.Κ.
στ. Ψαράκη Ευστρ. Από ΚΠ «Δημήτρης Γληνός» στον ΑΣ Πέρα

ζ. Απορρίφθηκε το αίτημα του ΣΕ Κορινθίων «Ο Τιμολέων» για εξέταση από το ΔΣ της αίτησης μεταγραφής της σκακίστριας Ασπασίας Δημητριάδη (από τον ΟΣ Τριανδρίας) καθώς η αίτηση δεν υποβλήθηκε εμπρόθεσμα στην περίοδο μεταγραφών.

η. Συζητήθηκε το αίτημα του ΣΟ Πετρούπολης για επανεξέταση της αίτησης μεταγραφής του Νικόλαου Αγγελή προς τον σύλλογο, με υποσχετική επιστολή από τον ΣΟ Καλλιθέας.  Η αίτηση του αθλητή απορρίφθηκε από την Επιτροπή Μεταγραφών, καθώς μέχρι τη συνεδρίασή της δεν είχε προσκομισθεί η επιστολή παραχώρησης του ΣΟ Καλλιθέας, που ωστόσο υπήρχε, και η μη προσκόμιση οφειλόταν στο γεγονός της ξαφνικής απώλειας του Δημ. Σιαμέτη – υπεύθυνου του συλλόγου ΣΟ Πετρούπολης – που είχε αναλάβει να καταθέσει το εν λόγω δικαιολογητικό. Το σχετικό έγγραφο κατατέθηκε  στη συνέχεια στην ΕΣΟ και συγκεκριμένα στις 19.12.2011.  Το ΔΣ, με βάση τα έγγραφα και τα στοιχεία που κατατέθηκαν από τους ενδιαφερόμενους, δέχθηκε ότι στην προκειμένη περίπτωση συνέτρεξε λόγος «ανώτερης βίας» και ενέκρινε την αίτηση μεταγραφής του Νικόλαου Αγγελή από τον ΣΟ Καλλιθέας στον ΣΟ Πετρούπολης, σύμφωνα με το Κεφ. Γ, άρθρο 9, παρ. 2 του Κανονισμού Εγγραφών – Μεταγραφών.

5. Εγκρίθηκε το αίτημα της Ευαγγελίας Δρίτσουλα για ένταξη στο μητρώο προπονητών.

6. Το ΔΣ ανέθεσε για το διάστημα 1/2 – 30/4/2012 στον Β. Κοτρωνιά τις προπονήσεις των εξής επιλέκτων σκακιστών: Δημήτριου Μαστροβασίλη, Ευγένιου Ιωαννίδη, Ιωάννη Σταθόπουλου, Αντώνιου Παυλίδη, Νικόλαου Γαλόπουλου, Νικόλαου Θεοδώρου.  Παράλληλα έκανε δεκτό το αίτημα του Β. Κοτρωνιά να συμμετέχει στην προεθνική ανδρών.

7. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η γενική προκήρυξη των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων παίδων – κορασίδων 8-16 ετών για το 2012, όπως θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.
Σε ότι αφορά στην τελική φάση των πανελλήνιων σχολικών που είναι προγραμματισμένη να γίνει 7-9/4/2012, το ΔΣ αποφάσισε ότι στην περίπτωση που οι βουλευτικές εκλογές διεξαχθούν την Κυριακή 8/4/2012, τότε τα σχολικά πρωταθλήματα θα πραγματοποιηθούν στο 1ο Σαββατοκύριακο μετά την Κυριακή του Θωμά, δηλαδή 27-29/4/2012.

8. Εγκρίθηκε το πρόγραμμα των ανοιχτών διεθνών τουρνουά που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα μέσα στο 2012, όπως είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

9. Η ΕΣΟ θα διοργανώσει τις τελικές φάσεις όλων των πανελλήνιων ατομικών και ομαδικών πρωταθλημάτων του 2012. Οι λεπτομέρειες διεξαγωγής του πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος θα ανακοινωθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

10. Εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις των προπονητών για τη συγκρότηση των προεθνικών ομάδων ανδρών γυναικών για το 2012 και έχουν ως εξής:

Προεθνική ανδρών Προεθνική γυναικών
1) Μπανίκας Χριστόδουλος 1) Ντέμπο Έλενα
2) Παπαϊωάννου Ιωάννης 2) Μπότσαρη Άννα – Μαρία
3) Κοτρωνιάς Βασίλειος 3) Μακροπούλου Μαρίνα
4) Χαλκιάς Στυλιανός 4) Παυλίδου Αικατερίνη
5) Νικολαϊδης Ιωάννης 5) Φαχιρίδου Αικατερίνη
6) Μαστροβασίλης Αθανάσιος 6) Ιορδανίδου Ζωή
7) Καπνίσης Σπυρίδων 7) Παπαδοπούλου Βέρα
8) Μαστροβασίλης Δημήτριος 8) Παπαθανασίου Ελισάβετ
9) Παυλίδης Αντώνιος
10) Γαλόπουλος Νικόλαος

11. Εγκρίθηκαν οι παρακάτω μεταβάσεις για συμμετοχή σε δ.τ. στο εξωτερικό αδάπανα για την ΕΣΟ:
Στ. Χαλκιάς – Ζυρίχη 25-30/12/2011
Σπ. Ιλαντζής, Δημ. Γκόγκας – Τσεχία 13-20/1/2012
Χρ. Ζυγούρης – Μ. Βρετανία 23/1 – 2/2
Σωτ. Μαλικέντζος, Παν. Χριστοδούλου, Αναστ. Παυλίδης, Αικ. Παυλίδου – Πλόβντιβ 20/3-1/4 πανευρωπαϊκό ανδρών
Α.Μ. Δρακάκη, Αντ. Χατζημανώλης, Μ. Μανελίδου, Λ. Γιαννουλάκης, Δημ. Παπακωνσταντίνου, Βασ. Τσαρουχάς, Α. Κυθαρίδης, Οδ. Κεσίδης,  Μ. Αθανασιάδης, Η. Μουρελάτος, Γ. Δελλούδης, Ευφ. Δελλούδη, Β. Δελλούδης, Ζ. Μουλλά, D. Antic,Αικ. Φαχιρίδου, Γ. Καφετζής, Χαρ. Τσακίρης, Δ. Σερεφίδου, Ν. Σταμουλάς, Δ. Ζησιάδης, Δ. Σταμίδης, Αλ. Μόσχου, Κ. Αποστολακάκης, Αγγ. Καφετζή,Δ. Τσεκμές, Ι. Χρυσάφης,Ι. Βαρσαμούδης, Δ. Καφετζής, Κ. Σαμαρίδης, Ι. Δημητριάδης, Μ. Χρυσομάλλη, Ι. Καφετζής, Κ. Κουτσίδης, Σπ. Θεοδωρίδης, Μαρ. Τσακίρη, Γερ. Βαλιάνος, Χρ. Αποστολακάκης, Αθ. Δουδουλακάκης, Αναστ. Παυλίδης, Παύλος Παυλίδης, Ευ. Σαχινίδης, Ελ. Παπαθανασίου, Β. Κόρογλου, Γ. Δημητριάδης, Ηλ. Νεοφυτίδης, Στ. Μαρσίδης – Πλόβντιβ 29/1 – 5/2

12. Το ΔΣ ενημερώθηκε για τον αγώνα σιμουλτανέ που πραγματοποίησε ο αθλητής του ΑΟ «Κύδων» Χανίων Αναστάσιος Παυλίδης στη Λέρο στις 6/1/2012.

13. Εγκρίθηκε το σεμινάριο διαιτησίας που διοργανώνει η FIDE στην Αθήνα σε συνεργασία με την ΤΕΔ της ΕΣΣΝΑ από 17 έως 19/2/2012.