ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

21.06.2008 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 27.06.2008

 

Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίασή του της 21.06.2008 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά των συνεδριάσεων της 29.03.2008 και της 02.05.2008.

2. Η τακτική Γενική Συνέλευση για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2009 θα γίνει στις 26/9/2008 με επαναληπτική την επόμενη ημέρα 27/9. Η εκλογοαπολογιστική ΓΣ θα γίνει στις 6/12/2008 και σε περίπτωση μη απαρτίας στις 7/12/2008.

3. Συζητήθηκε και έγινε δεκτή η αίτηση εγγραφής στην ΕΣΟ των σωματείων:
α. Σκακιστικού Ομίλου «Γαλάζια Ακτή» Παραλίας Καλυβίων Αττικής
β. Αθλητικού Ομίλου Πεύκης Αττικής

γ. Δεν έγινε δεκτή η αίτηση του σωματείου Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Χαλκίδας «΄Αβαξ και Πεσσοί» στο οποίο το ΔΣ υπέδειξε να γίνουν τροποποιήσεις στο καταστατικό του.

4. Σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφος β του Κανονισμού Εγγραφών – Μεταγραφών, εγκρίθηκαν οι αιτήσεις μεταγραφής των αθλητών:

α. Γιαννούλη Διονυσίου από ΑΣ Πέρα στον ΑΣΟ Πετρούπολης «Δίας»
β. Γιαννάκη Αντωνίου από ΓΑΣ «Βέροια» στον ΣΟ Βέροιας

5. Συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν οι αιτήσεις των:

α. Παρ.–Ευστ. Παπαγεωργίου για εγγραφή στο μητρώο προπονητών
β. Αλ. Σοϊλεμέζη για διαγραφή από το μητρώο προπονητών

6. Συζητήθηκε το αίτημα του σωματείου ΝΟ Καρύστου για αλλαγή ένωσης από την ΤΕΣΣΑΣ στην ΕΣΣΝΑ, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζουν με τις μεγάλες αποστάσεις στην περιοχή τους. Επιπλέον το ζητούν για να αγωνίζονται με ομάδες της Αν. Αττικής. Το ΔΣ δεν το έκανε δεκτό γιατί το πρωτάθλημα της Αττικής είναι ενιαίο και δεν γίνεται σε γεωγραφικές περιοχές. Η τυχόν μεταφορά του σωματείου στην ΕΣΣΝΑ σημαίνει ότι μπορεί να μετακινούνται για αγώνες μέχρι τη Νίκαια και την Ελευσίνα και όχι μόνο στην Ανατολική Αττική. Για τη λύση του προβλήματος η ομοσπονδία θα κάνει μελέτη του τρόπου διεξαγωγής των πρωταθλημάτων στην περιοχή.

7. Έγινε ενημέρωση ότι με τη συμμετοχή και εκπροσώπων της ΕΣΟ, η αρμόδια επιτροπή του ΟΕΕΚ επεξεργάζεται το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατόχων διπλώματος του ΟΕΕΚ επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας «προπονητής σκάκι».

8. Συζητήθηκαν και οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες διεξαγωγής του final four του κυπέλλου 3-4/7 και του διασυλλογικού πρωταθλήματος Α΄ εθνικής 6-10/7, που θα γίνουν στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Οι σχετικές προκηρύξεις έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

9. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών που θα γίνει στην Τουρκία, θα πάρουν μέρος οι αθλητές Γιάννης Παπαδόπουλος και Μαρία Οικονομοπούλου, με συνοδό – προπονητή τον Γιάννη Νικολαϊδη.

10. Συνεχίζεται η προετοιμασία του δ.τ. «Ακρόπολις» 2008 που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Πρέζιντεντ από τις 9 μέχρι τις 17 Αυγούστου. Η σχετική προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί στις αμέσως επόμενες μέρες.

11. Το 31ο ατομικό πρωτάθλημα Ελλάδας γυναικών θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια 4-12/9/2008 με συνδιοργανωτές τον Δήμο Βέροιας, τον ΣΟ Βέροιας και παράλληλα με το 1ο διεθνές όπεν τουρνουά Βέροιας. Η γενική προκήρυξη των αγώνων όπως και η αντίστοιχη για το 58ο ατομικό πρωτάθλημα Ελλάδας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ τις επόμενες μέρες.

12. Για τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του διασυλλογικού πρωταθλήματος παίδων – κορασίδων 2008 που είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 5-9/9/2008, αποφασίστηκε να αναζητηθεί συνδιοργανωτής. Εάν δεν βρεθεί μέχρι τις 20 Ιουλίου, η ομοσπονδία θα ορίσει αγώνες μπαράζ μεταξύ των ομάδων που δικαιούνται συμμετοχή και θα υπάρξει μετάθεση των ημερομηνιών διεξαγωγής της τελικής φάσης.

13. Εγκρίθηκαν αιτήσεις για απονομές τίτλων ως εξής: Αστέριου Ποντίκη (ΣΣ Πεύκων Θεσσαλονίκης) ΥΜ, Μαργαρίτη Φώτιου (ΔΚΠ Άνω Λιοσίων) ΟΜ.

14. Εγκρίθηκαν τα αιτήματα για συμμετοχή σε δ.τ των:

—Γ. Λιάκου, Ι. Μηνά στο Czech open 19-27/7/2008 χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ομοσπονδία.
—Σπ. Ιλαντζή στο Czech open και στο Οlomuc 31/7 – 6/8 χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ομοσπονδία.
—Κ. Πρέντου, Ν. Μενδρινού, Π. Κονιδάρη στο 32ο παγκόσμιο πρωτάθλημα λύσης σκακιστικών προβλημάτων και του Χ. Φουγιαξή στο 51ο συνέδριο καλλιτεχνικού σκακιού που θα γίνουν στην πόλη Τζουρμάλα της Λετονίας 30/8 – 6/9.

15. Εγκρίθηκε η διεξαγωγή του 1ου δ.τ. Αιγιαλείας από τις 18 μέχρι τις 24 Αυγούστου 2008 στο Διακοπτό Αχαΐας με συνδιοργανωτές τον Δήμο Διακοπτού, τον ΑΣΟ Αιγίου και την ΕΣΣΠ.

16. Αποφασίστηκε η αναπροσαρμογή των αμοιβών των διαιτητών από 01.08.2008 κατά 5%.